10 důvodů, proč nepanikařit z konce prázdnin

10 důvodů, proč nepanikařit z konce prázdnin

Máte pocit, že od poslední zkoušky v letním semestru jste šli dvakrát spát a už je konec prázdnin? Nezoufejte, dáme vám rovnou 10 důvodů, proč nepanikařit kvůli tomu, že srpen končí a v září už začíná nový semestr.

1) Zbývá nejméně 21 dní

Přesně to je minimální počet dní, který většině vysokoškoláků zbývá do začátku semestru. Ačkoli už většina léta utekla, tak 3 týdny jsou pořád dost na to, abyste něco podnikli. Za takovou dobu stihnete absolvovat pobyt u moře, zamluvit si rafty a vyrazit na vodu, nebo si prostě jen dát nohy nahoru a užívat si, že ještě nemusíte nic dělat.

2) Začíná se zlehka

I přesto, že nový semestr se kvapem blíží, není důvod k panice. První týdny výuky se stejně nic moc nedělá a ani po vás toho nikdo moc nechce. Většinou stačí, že si zapíšete, co potřebujete k ukončení předmětu a kdy máte odevzdat jakou seminárku. Testy přichází až v polovině listopadu, takže panika opravdu není na místě.

3) Může být i hůř

Pokud vás čeká "jen" začátek semestru, gratulujte si. Jste na tom v podstatě nejlépe. Na většině vysokých škol si studenti mohou svobodně vybrat, jestli se výuky zúčastní nebo ne. To si v práci většinou vybrat nemůžete. A co teprve, když někoho čeká práce a do toho škola - to je teprve lahůdka.

4) Je čas na party

Se začátkem nového semestru se na kolej vrací vaši spolužáci, které jste celé léto neviděli. To je ideální příležitost k tomu, abyste naplánovali nějakou welcome akci. Nejlépe něco jako oslavu nového semestru.

5) Jste zase o kousek blíž

I když budete muset zpátky do školy, nevěšte hlavu. Znamená to, že jste zase o kousek blíž k tomu, abyste školu dodělali. Ohlédněte se, kolik zkoušek jste už složili. To, že pokračujete dál, znamená, že vás ještě nevylili a máte pořád šanci, že to úspěšně doděláte.

6) Máte výmluvu

Celé prázdniny jste si užívali a poslouchali rodiče, že nesáhnete na práci a jen se válíte? Díky začátku semestru budete mít skvělou výmluvu, proč nemáte na nic čas. Chodíte přece do školy.

7) Všude rychle a včas

Díky tomu, že končí léto a začíná škola, tak se všude dostanete včas, ne-li s předstihem. Jak to? S koncem prázdnin totiž končí i prázdninové jízdní řády, které nám všem celé léto pily krev a mohly za to, že cesta nám místo 30 minut trvala 45, a to ještě jen když to "dobře" jelo.

8) Konec dovolených je plus

Zní to pěkně depresivně, ale počkejte. Taky vás vytáčelo, že měli všude dovolenou? U kadeřníka, na manikúře, na úřadech a tak dále. Nemohli jste pomalu nic vyřídit, protože kvůli dovoleným bylo všude zavřeno. Na střídačku samozřejmě - to abyste se v tom horku pořádně naběhali.

9) Končí vedra

S postupujícím koncem prázdnin končí i šílená vedra. Už se nebudete muset bát, že si doma otevřete okno a za 5 minut zjistíte, že vám bylo lépe, když jste ho nechali zavřené, protože venku je jak v sauně. A nebudete nadávat, že odstávka vody vyšla přesně na týden, kdy jste doma, a navíc se krásně sešla s největšími vedry, jaké pamatujete.

10) Ne vždy je to nuda

Kromě učení a sezení v lavicích s sebou začátek semestru nese i určitá pozitiva. Určitě máte i vy na škole učitele, který je přinejmenším vtipný, ať už svými hláškami, nebo chováním. Některé školy jich mají dokonce víc. Třeba budete mít tento semestr štěstí a hodina s tímhle vtipálkem padne zrovna na vás.

Text: Veronika Doskočilová

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější