10 důvodů třídění na českých festivalech
poweredbyexperts

10 důvodů třídění na českých festivalech

Co se dá stihnout za 10 let? Tak třeba vystudovat dvě vysoké školy po sobě. Anebo sedmkrát obejít zeměkouli po rovníku s přestávkami na spánek. A taky třídit odpady na hudebních festivalech. Že nic z toho není možné? V tom případě jste za posledních deset roků nebyli na žádném čistém festivalu.

Kdybyste to náhodou nevěděli: Čisté festivaly jsou ty, na kterých můžete třídit odpady. Každý rok jich je v České republice rovných dvacet. Nechybí mezi nimi největší domácí open-air akce. Celkem je každé léto navštíví přes 300 tisíc lidí a téměř všichni třídí odpady. Proč to dělají?

Protože k tomu mají 10 dobrých důvodů!

1. Komfort v podobě čistých festivalových areálů

To je věc, která před více než deseti lety nebyla tak docela běžná. Projekt Čistý festival to s podporou webu Samosebou.cz změnil. Třídit odpady za odměny je pro návštěvníky tak lákavé, že téměř žádné smetí nekončí na zemi.

2. Je neodolatelné třídit odpady do barevných košů

V minulém roce jste jich mohli najit na dvaceti českých festivalech přes 400! Průměrná vzdálenost k jednomu sběrnému místu na třídění odpadů byla pouhých 56 metrů!

3. Všechny vytříděné odpady jsou recyklovány

A to je důvod k třídění! Celkem 303 tun odpadu mohlo skončit na skládce. Díky návštěvníkům, kteří třídí, putoval odpad k dotřídění a recyklaci. Vznikly tak například nové spacáky, dlaždice, toaletní papíry a další užitečné věci.

Čisté festivaly 2017

Přeštěnice Open Air 30. 6. - 1. 7

  • 30. 6. - 1. 7.
  • 30. 6. - 1. 7.
  • 3. 7. - 6. 7.
  • 5. 7. - 8. 7.
  • 6. 7. - 8. 7.

Colours of Ostrava 19. 7. - 22. 7.

  • 27. 7. - 30. 7.
  • 3. 8. - 5. 8.
  • 3. 8. - 5. 8.
  • 11. 8. - 12. 8.
  • 19. 8.
  • 25. 8. - 26. 8.
  • 26. 8.
  • 1. 9. - 2. 9.

4. Plastové kelímky měníme za piva gratis!

Máme pro vás jednoduchou rovnici. Za 20 vytříděných plastových kelímků od nás dostanete jedno pivo jako odměnu. Celkem jste za 10 let vytřídili 1 744 000 kelímků. Kolik piv jsme rozdali?

5. Čistý festival dostal zdarma na festivaly 2970 z vás!

V soutěžích každý rok hrajete o vstupenky na největší české festivaly! Třeba právě teď, do 7. května, probíhá soutěž o 68 vstupenek na www.cistyfestival.cz. Nestihli jste ji? Zkuste štěstí v jiné soutěži!

6. Za třídění rozdáváme užitečné recyklované dárky

Každý rok pro vás máme na stánku Čistý festival dárky vyrobené výhradně s přísadou recyklovaných materiálů. Vytřiďte na festivalu několik plastů nebo papírů a stavte se pro stylové dárky, třeba brýle, šátky nebo trsátka.

REC.stage! Zahraj si vlastní koncert na největších českých festivalech

Unikátní buskingová scéna ve stylu newyorské ulice letos opět vyráží na Čisté festivaly! Vystoupit na připravené nástrojové aparatuře může kdokoliv z návštěvníků pod jedinou podmínkou. Ve workshopu sousedícím s REC.stage si vyrobí jednoduchý nástroj z tříděných odpadů a použije jej během show! Máš odvahu si hrát a recyklovat?

Tak hledej REC.stage na festivalech:

▶ SWEETSEN FEST 24. 6. - 25. 6.

▶ ROCK FOR PEOPLE 3. 7. - 6. 7.

▶ COLOURS OF OSTRAVA 19. 7. - 22. 7.

▶ BENÁTSKÁ! 20. 7. - 30. 7.

▶ SÁZAVAFEST 3. 8. - 5. 8.

7. Třídění vás dostane do lepší společnosti

Čistý festival podporují ti, které na festivaly jezdíte poslouchat. Wohnout, Vypsaná fixa, Tatabojs, Michal Hrůza, Dan Bárta, Thom Artway, Pekař… a desítky

dalších.

8. Čisté festivaly přináší více zábavy!

Najdete na nich totiž unikátní buskingovou scénu REC.stage. V minulém roce na ní proběhlo přes 200 koncertů známých i méně známých interpretů, při kterých se do show přímo na pódiu spontánně zapojovali návštěvníci festivalů.

9. Užijete si recyklaci v praxi

Ve speciálním festivalovém workshopu si z tříděných odpadů můžete vyrobit hudební nástroj. Pokud budete mít odvahu, můžete s ním vystoupit na REC.stage.

Vlastní koncert na Colours of Ostrava nebo Rock for People? Kdo jiný vám to nabídne?

10. Třídění má smysl každý den. Nejen v létě. Bez dárků i bez zábavy

Připoj se a hraj celé léto o vstupenky na festivaly! Sleduj Čistý festival na webu i na Facebooku!

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější