léto

10 věcí, které ještě musíš v létě stihnout

Léto se bohužel pomalu chýlí ke konci... Pokud se ale pomaličku začínáš nudit, můžeš se mrknout na náš seznam, kde najdeš 10 věcí, které bys za léto stoprocentně měl stihnout. Tak směle do toho.

1) Vyrazte na festival

Žádné léto se nedá považovat za dobře strávené, pokud během něj neabsolvuješ alespoň jeden festival. Jo a ty jednodenní se nepočítají. Musí to být pořádná několikadenní pařba, kdy se každý večer modlíte, aby nepřišla bouřka a neodfoukla vám stany. Léto je přece odjakživa spojené s dobrodružstvím!

léto focení
life
Summer bucket list 2019 aneb věci, které musíte v létě stihnout. Jdete do toho?
18. 6. 2019
2 minuty letní challenge

2) Udělejte si výlet do zahraničí

Je vcelku jedno, jestli vyjedete jen do Německa na nákupy, do Řecka k moři, nebo jestli vám Erasmus zrovna vyšel tak nešikovně, že strávíš půlku léta v zahraničí a učíte se. Nikdo by neměl strávit celé léto v České republice, protože pak velmi snadno podlehnete pocitu, že jste si léto vůbec, ale vůbec neužili.

3) Zkuste dobrovolnictví

Je léto, je hezky, a tak nemusíš myslet jen na sebe. Dobrovolnictví navíc můžete zkusit i v partě a užít si tak i nějakou zábavu. Stačí trochu pohledat na internetu, dobrovolníci jsou žádaní vždy a všude. A divili byste se - často nejde jen o charitu, kterou máte spojenou s vybíráním peněz na nějaké dobročinné účely. Hodně projektů hledá dobrovolníky, kteří by pomohli například naplánovat nějakou akci, učit děti, zachraňovat pralesy a tak dále…

4) Zorganizujte párty

Ale ne ledajakou. Je léto, takže to chce letní párty u bazénu, která bude trvat celou noc a v případě pěkného počasí se po svítání plynule změní v opalování a vydýchávání kocoviny.

léto čtení
life
10 knih hořkosladké budoucnosti. Aneb čtení na prázdniny
3. 8. 2018
2 minuty o prázdninovém čtení

5) Přečtěte si knihu

Zní to jako pěkná otrava - číst si v létě. Na druhou stranu ale taky zní pěkně divně, když v říjnu prohlásíte, že jste 4 měsíce nehrábli na knihu. Navíc se teď počasí pěkně střídá, a tak si tím můžete zpříjemnit nějaký ten letní deštivý večer.

6) Zbavte se zlozvyků

Každý určitě nějaký máme. Bubnování nebo louskání prstů, nebo jen často říkáme "vole", nebo "prostě". Anebo ještě hůř - chodíme pozdě a koušeme si nehty. V létě je čas na spoustu věcí a všichni máme takový volnější režim. Zkuste se nad nějakými svými zlozvyky zamyslet a alespoň na léto se jej pokusit odbourat.

7) Vypněte Facebook

Je to riskantní, co kdyby vám někdo napsal, a vy jste si to do 5 vteřin nestihli přečíst. Zkuste si ale udělat víkend bez Facebooku. Nebo alespoň jeden den bez internetu. Uvidíte, že překvapivě se nestane tolik katastrof, kolik byste očekávali, když zrovna nebudete on-line.

8) Udělejte něco šíleného

Pokud vám předchozí krok nepřišel dostatečně šílený, gratulujeme. Nicméně co by to bylo za léto, kdybyste neudělali ani jednu ztřeštěnou kravinu, které se v září se spolužáky zasmějete. Zkuste třeba skočit s padákem z letadla nebo stopujte do Berlína.

Cestování mapa
life
TOP 30 věcí, které musíte zažít, než zemřete
10. 8. 2018
pár vteřin k zamyšlení

9) Zkuste něco nového

Byla by škoda vrátit se na začátek semestru do školy s pocitem, že jste svoje léto prožili tak nějak v poklidné nudě a nic vás nepřekvapilo. Pokud tedy máte dostatek času, vyzkoušejte něco nového, co jste vždycky chtěli zkusit, ale neměli jste na to odvahu nebo čas. A je jedno, jestli mezi to řadíte oslovení cizího člověka na ulici, letní kurz twerkingu nebo cestování na vlastní pěst.

10) Zúčastněte se grilovačky

Na tuhle aktivitu si raději vyberte tu fázi léta, kdy nepanuje ve dne 30 °C a v noci 29,5 °C. K létu ale jednoznačně patří grilovačky s přáteli, a tak se vaše léto ani nedá pokládat za kompletní, pokud se alespoň jedné z nich nezúčastníte.

Pokud jste právě zjistili, že máte nějaké položky z našeho seznamu nesplněné, nezoufejte. Máte ještě více než měsíc a půl na to, abyste dohnali, co jste zameškali. Pro větší přehled doporučujeme seznam vytisknout a odškrtávat jednotlivé body.

Text: Veronika Doskočilová

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější