festivaly

10 věcí, které si s sebou na fesťák rozhodně nesmíte zapomenout

Léto ještě zdaleka není u konce a festivalů, na které se můžete jet vyblbnout, je pořád dost. Jakožto pařmen zkušený a poučený (ne jako minule) si ovšem tentokrát rozhodně nezapomenete přibalit těch nejdůležitějších 10 věcí, bez kterých se v žádném případě neobejdete.

1. Čínské polévky

Tenhle nechvalně proslulý snack za 5 Kč s pořádnou dávkou glutamátu a cholesterolu už zachránil nejednoho nebožáka, když mu došly zásoby jídla a po brouzdání festivalovým areálem zjistil, že za dva rohlíky s marmeládou po něm chtějí 80 Kč.

2. Bomba

Ne opravdová, s tou by vás do stanového městečka zřejmě nepustili. Myslíme tu propan-butanovou na vaření. Hodí se nejen k přípravě výše zmíněných polévek, ale festivalové stravování s ní obecně získává úplně nový rozměr. Ráno si tak třeba budete moct dopřát kafe za cca tři koruny namísto toho festivalového za 30.

Sziget 2017
life
🎤 Nebaví tě český festivalový rybníček? Vyjeď za hranice!
30. 6. 2018
neváhej a odjeď!

3. Hroznový cukr

Jako rychlou záchranu při hladu či kocovině je možné použít hroznový cukr. Ideální je ten v tabletkách, protože se nikde nesype a při troše šikovnosti si ho zcela hygienicky naservírujete z obalu přímo do úst. Ideální počet balíčků zvolte úměrně k počtu lahví alkoholu, které s sebou vezete. Ideální stav nastává ve chvíli, kdy jede celá parta a každý má s sebou jinou příchuť.

4. Plavky

I když budou hlásit deštivé počasí nebo podzimní teploty, přibalte si pro všechny případy plavky. Využít je nemusíte, ale není nic horšího než zjištění, že sprch je nedostatek, případně jsou rozbité, a k dispozici k očistě těla je jenom ráj voayerů, tedy řeka.

5. Ideální spolucestovatel

Ještě než vyrazíte, zapřemýšlejte nad složením party, se kterou se chystáte vyrazit na několikadenní pařbu. Tím spíše, pokud máte problémy uhlídat si míru - pro jistotu přibalte někoho, kdo umí pít ještě hůř, ať vám není každý druhý den trapně samotným.

6. Kondomy

Mohlo by se zdát, že jde o celkem zbytečnou připomínku, ale opak je pravdou. Není nad to, když si můžete v kotli zkrátit čas tím, že je nafouknete a pinkáte si s ostatními čekajícími na kapelu. Potvrdit to může Jarda: "Jednou jsme to udělali asi s pěti najednou. Strhli jsme dav a kluci začali vytahovat svoje rezervy z peněženek. Nakonec jsme si pinkali asi s 20." O jejich užitečnosti, co se jejich primárního účelu týče, ani nemluvě.

festivaly
life
4 věci, bez kterých nepřežijete žádný letní fesťák
4. 7. 2014
1 minuty festivalových rad

7. Externí nabíječka

Na festivaly, které trvají déle než 12 hodin, je to vlastně nutnost. Klasický dnešní smartphone prostě déle nevydrží a vy tak zbytečně přijdete nejen o možnost vyfotit své kamarády, jak v alkoholovém opojení vyvádějí psí kusy, ale ani nezvládnete odepsat starostlivé mamince, že jste vážně dojeli v pořádku a vážně na sebe dáváte pozor. Vaši přátelé navíc budou muset snášet vaše abstinenční příznaky.

8. Pitná voda

Zní to docela vtipně - kde by v dnešní době asi tak mohl být nedostatek pitné vody, co? Jenomže na festivalech je možné všechno, a tak pokud jedete autem, pokuste se do kufru nacpat alespoň jeden karton balených vod, případně nějaký kanystr. Voda může posloužit k čemukoli od pití přes mytí rukou až po celkovou očistu v případě výše zmíněných rozbitých sprch.

letní festivaly
life
Letní festivaly: velký přehled hudebních akcí, ze kterých si vybere každý
18. 6. 2018
5 minut a nekonečno tipů na léto

9. Pokrývka hlavy

Zní to trochu otravně, protože nás maminky už jako malé děti vždycky nabádaly, abychom v horku nosili kšiltovky a čepice, a předešli tak úpalu nebo úžehu. Těžko říct, jestli to mělo svůj důvod, protože to nakonec díky té kšiltovce nikdo z nás neměl. Ale když se na to podíváme dospěláckým okem - nechat si ve 30°C horku pražit slunce na hlavu je pěkně nepříjemné, a tak se nějaká ta kšiltovka nebo šátek může celkem dobře hodit. Třeba i z módního či fanouškovského hlediska - loga kapel se přece jen prodávají téměř na všem.

10. Vlhké ubrousky

Stejně jako voda mohou i vlhčené ubrousky posloužit víceúčelově. Kromě běžného otření rukou, když není zrovna po ruce umyvadlo, je super i před jídlem, když vás tak úplně neláká idea hamburgeru v rukou, které zrovna sahaly na toi toiku. Při nejhorším dokáže ubrousek pomoct i tehdy, když si zapomenete vzít ty už zmiňované plavky.

Tak a teď vzhůru balit a držíme palce, ať vám všechno zdárně vyjde!


Text: Veronika Doskočilová

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější