5 důvodů, proč nevynechat mezinárodní soutěž KPMG

5 důvodů, proč nevynechat mezinárodní soutěž KPMG

Existuje spousta věcí, které bys měl v roce 2016 stihnout a soutěž KPMG International Case Competition je jedna z nich. Důvodů, proč do něčeho takového jít, je spoustu a nejlépe se o jejich kvalitách přesvědčíš na vlastní kůži. My ti jich ale teď dáme ochutnat alespoň pět.

1. Nezapomenutelná výprava do Dubaje

Jen si to představ. Výškové budovy sahající až do mraků, pláže s jemným pískem a ulice a parky, z nichž exotika jen vyzařuje. To je Dubaj. Destinace, která je na wishlistu nejednoho z nás a díky soutěži KPMG International Case Competition se tam můžeš dostat. Právě na tomto atraktivním místě se pořádá mezinárodní finále a po postupu z národního kola v něm budeš reprezentovat Česko a svou školu. Podívej se, jak si to tam loni studenti užili.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

A víš, co je ještě lepší, než o městě tisíckrát slyšet? Skutečně si Dubaj prožít. Poohlédni se po třech kamarádech a přihlaš se do 17. ledna na pribehzacina.cz/kicc/.

2. Přátelé z celého světa

Soutěž ti kromě nezapomenutelných zážitků nabízí možnost poznat nové lidi. Práce v týmu stmeluje a zdravá konkurence mezi spolupracovníky může jen zvýšit šanci uspět v úvodních kolech a odletět do Dubaje. Tam se setkáš se studenty ze 440 univerzit, poznáš jejich kultury a získáš známé z celého světa, ze kterých se mohou dříve nebo později stát tvoji dobří přátelé.

3. Prezentování před odbornou porotou

Obhajovat svou prezentaci před školní tabulí je jedna věc, čelit však dotazům odborných porotců je úplně něco jiného. Díky zpětné vazby, jež ti porotci dají v každém kole, do kterého postoupíš, zjistíš, jak na tom skutečně jsi s vyjadřovacími schopnostmi, komunikací, uměním improvizovat a úrovní angličtiny. Navíc máš možnost si během soutěže s porotci promluvit a zeptat se jich na vše, co tě zajímá. „Účast v soutěži mi umožnila představit se lidem, kteří v KPMG pracují, zjistit, jak jsou se svojí prací spokojení, vyptat se na pozitiva či negativa, která s sebou práce konzultanta přináší,“ říká Lída, účastnice loňského ročníku soutěže.

Kalendář termínů

17. ledna 2016 – ukončení registrace týmů do soutěže

2. února 2016 – výběr soutěžních týmů v Brně

4. února 2016 – výběr soutěžních týmů v Praze

11. února 2016 – národní kolo KICC v Praze

11. - 14. dubna 2016 – mezinárodní finále v Dubaji

4. Job v KPMG

To, že se třeba z národních kol neprobojuješ až do finále v Dubaji, nemusí nutně znamenat, že tvé snažení v soutěži bylo zbytečné. Své o tom ví loňská soutěžící Hanka Hervířová. „Ráda vzpomínám na moment, kdy mi jeden z direktorů řekl, že se mu mé vystupování líbilo a pokud bych měla zájem o práci v KPMG, ať se mu ozvu a spolu se zaměstnankyní Graduate recruitment týmu jsme probíraly mé možné uplatnění ve firmě,“ popisuje svou šanci Hanka. Později se dozvěděla, že právě i díky soutěži získala u pohovoru kladné hodnocení.

5. Cenná odrážka v životopisu

Pozici baristy, markeťáka nebo recepční má ve svém životopise hodně studentů, proto je nejvyšší čas na rekvalifikaci. Aktivní účast na akcích typu KPMG International Case Competition oceňují zaměstnavatelé čím dál více, a tudíž pro tebe může být získání práce ve vysněné firmě méně náročné než pro ostatní. Posuň se o další krok vpřed a přidej do CV odrážku plnou zkušeností ze soutěže. To, zda budou mít národní či světovou kvalitu, záleží jen na tvých schopnostech a týmové spolupráci.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější