5 tipů, kam vyrazit na podzim! Umění, filmy, zábava, sport, cestování…

5 tipů, kam vyrazit na podzim! Umění, filmy, zábava, sport, cestování…

Podzimní vítr už přivál do Čech pošmourné sychravé počasí. Všude kolem nás se rozplývá šeď a šero. Když vyjdeme do ulic nebo do přírody, zima nám už vtíravě zalézá za nehty. Jak se bránit skleslé náladě, když podzim je už v plném proudu? Máme pro vás lék – buďte aktivní a vyrazte na některou ze skvělých podzimních akcí!

Pro fanoušky umění – Prahu na podzim prosvětlí 6. ročník Festivalu současného umění TINA B.

Zajímá vás, jaké trendy letí v současném umění po celém světě? Tajemná patronka Festivalu současného umění TINA B. zjišťovala za vás. Do Prahy pozvala stovku současných zahraničních umělců, kteří vystaví svá nekonvenční ekologicky zaměřená díla od 20. října do 13. listopadu v několika lokacích po Praze. Umění můžete jít zcela zdarma objevovat například do tajného atomového krytu pod hotelem Jalta na Václavském náměstí 45 nebo do (A)void Gallery na náplavce pod Rašínovým nábřežím. Tady se vám představí třeba známý čínský umělec Yuan Gong!

Foto: Studenta

Filmoví fandové, už ať jste v Jihlavě!

Další skvělou podzimní akcí, kterou byste si rozhodně neměli nechat ujít, je Mezinárodní festival dokumentárních filmů Jihlava. Koná se od 25. do 30. října a sjíždí se na něj každoročně spousta příznivců autorského dokumentárního filmu.  Jak jistě sami poznáte, Jihlava je skvělé místo pro party s kamarády, ale nejen to. Festival je zároveň největší událostí svého druhu ve střední a východní Evropě.

Jeďte se ohřát do budapešťských lázní, navštivte přitom festival!

Asi každý ví, že Budapešť je město, které vás nemůže ani na podzim zklamat. Je velmi podobné Praze, najdete v něm úžasné památky, skvělé kluby, milé lidi a hlavně – slavné termální lázně.  Jestli se do Budapešti na výlet vydáte na podzim, nenechte si ujít velký Budapešťský podzimní festival. Koná se od 7. do 21. Října a nabízí všechno, na co si jen dovedete vzpomenout – současné umění, hudbu, divadlo, výstavy i tanec.

Foto: Studenta

Do Londýna na fotbal i na nákupy

Abychom nezůstávali stále jen u umění, měli bychom zmínit, že na podzim se rozhodně vyplatí koupit si letenku do Londýna. Ne, že by tu bylo o kvalitní umění nouze (zmiňme například Design Festival 2011),  na své si tu ale přijdou i milovníci sportu (podzim přinese řadu zápasů prvoligových fotbalových týmů – Chelsea, Arsenal, Tottenham), nebo příznivci nákupů. Londýnští obchodníci využívají pošmourné počasí a nabízejí v těchto dnech velké slevy!

Užijte si tolik oblíbený eurovíkend!

Pokud jste měli v létě dojem, že je na poznávací zájezd příliš horko, a celou dovolenou jste si vyplýtvali na moře, nezoufejte. Situaci může zachránit dobře zvolený eurovíkend! Takzvané eurovíkendy jsou velmi oblíbené tří nebo čtyřdenní letecké či autobusové zájezdy do evropských metropolí. Stačí se jen rozhoupat, koupit letenky či jízdenky a vyrazit. Zda pojedete do Paříže, Říma, Amsterodamu, Barcelony či Benátek, je pak už jen na vás!

Lucie Kožíšková

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější