Akce v březnu: festivaly i DJs hrající několik metrů nad zemí!

Akce v březnu: festivaly i DJs hrající několik metrů nad zemí!

V březnu rozhodně za kamna nevlezem! Spíš zamíříme ven. První jarní měsíc je totiž pořádně našlapaný a velmi různorodý.  Na Studentské noci budou DJs hrát několik metrů nad zemí, Karlova univerzita si zvolí svého krále a miss, kteří v květnu vyrazí na Majáles, a pokud jste fanoušky seriálu „Jak jsem poznal vaši matku“, rozhodně si nesmíte nechat ujít další ročník legendární SUIT UP party. Pozadu nezůstanou např. ani žižkovské kluby, ve kterých se odehraje dvoudenní festival, a pokud jste fanoušky filmu, bude se vám líbit festival Jeden svět. Co víc dodat? Březen si prostě užije každý!

PRAHA

KaCheKRan

Přijďte si užít největší karneval v Čechách! Událost pořádá VŠCHT a má již dlouholetou tradici. Poprvé se totiž karneval konal roku 1959! Za desítky let své existence navštívily karneval zajímavé osobnosti, např. mnozí umělci, a nalákal tisíce studentů. Nasaďte masku a přijďte zapařit i vy a staňte se tak součástí historie této velkolepé události! Vstupenky ke stání stojí 350 Kč.

Kdy: 5.3

Kde: Kongresové centrum

FB link

Královská party UK

Majáles už se pomalu blíží. K tomuto festivalu neodmyslitelně patří i volba krále. UK nově taky volí svoji miss, kterou na květnovou událost pošle reprezentovat svoji školu. Volba vyvolené dvojice bude v oblíbeném klubu Popocafepetl, kde na vás čeká nabitá párty. Pořadatelé radí přijít v červené barvě, která na Majálesu patří právě UK. Přijďte se podívat na budoucího krále a miss a ukázat, jak Karlovka umí pařit!

Kdy: 3.3

Kde: Popocafepetl Újezd

FB link

SUIT UP by Frisco party

Již 11. pokračování legendární oblekové party inspirované postavou Barney Stinsona ze seriálu Jak jsem poznal vaši matku je tady! Tentokrát v exkluzivním prostředí pražského Buddha baru, luxusní restaurace, která se představí na party lounge pro tuto akci a nabídne akční nabídku drinků.

Čekají na vás soutěže o nejlepší outfity, které budou hodnotit známé české fashion bloggerky. Těšit se můžete také na DJ Roxtar. Více na webu www.suitupparty.com

Kdy: 26.3 od 21h

Kde: Buddha bar

FB link

Studentská noc

Na Fakultě strojní na ČVUT proběhne druhý ročník Studentské noci. Pro tuto příležitost budou otevřeny jinak veřejnosti skryté místnosti. Můžete se tak podívat do hal, kde vznikají prototypy české formule či se testují závodní vozy. Kromě zajímavých prohlídek na vás čeká bohatý doprovodný program – vystoupí např. stand up komik Lukáš Pavlásek v doprovodu Karla Hynka a Daniela Čecha. Vedle forenzní laboratoře zahraje Xavier Baumaxa. Na vysokozdvižných plošinách se ke střeše vznesou nejlepší čeští djs. České studio Lunchmeat zase promítně videomapping, který dokreslí celkovou atmosféru. To si nesmíte nechat ujít!

Kdy: 5.3

Kde: Fakulta strojní, ČVUT

FB link

Veletrh pracovních příležitostí iKariéra

Začínáte už pomalu shánět práci, protože konec školy se nenávratně blíží? Nebo chcete jen prozkoumat své možnosti? Přijďte se podívat na veletrh iKariéra, který je určen hlavně technikům – prezentovat se zde bude přes 100 firem z technických oborů. K tomu na vás čekají doprovodné semináře a velká veletržní soutěž. Nezapomeňte si s sebou vzít životopis!

Kdy: 4.3

Kde: IAESTE ČVUT (Technická 4)

FB link

Žižkovská noc

Žižkov opět ožije. Už pátou zimu se tam totiž bude konat dvoudenní multižánrový festival. Během dvou večerů se představí stovky interpretů, kteří vystoupí na více než třiceti scénách. Po celém Žižkově na vás chystají nabouchané party v mnohých klubech. Záleží jen na vás, ve kterých se rozhodnete tyto dva nabité večery strávit. Jednodenní vstupenka stojí 150 Kč, dvoudenní o stovku víc. A na co se můžete těšit? Tak např. na známé skupiny jako je The Prague Conspiracy, Kohout plaší smrt, Znouzectnost, Lola běží... a mnohé další!

Kdy: 13.-15.3

Kde: Žižkov

FB link

Studentský ples ČVUT

Tato událost se ponese ve znamení punku, proto pořadatelé vyzývají všechny návštěvníky plesu, aby přišli v punkovém kostýmu. Rozhodně se tedy nebude jednat o tradiční ples! Navíc na vás čeká skupina Volant, se kterou zažijete tu pravou jízdu. Vstupenky (109 Kč za stání a 148 korun za sezení) seženete v Informačním centru ČVUT, na Strahově či na vrátnici Masarykovy koleje.

Kdy: 20.3

Kde: Masarykova kolej

FB link

HRADEC KRÁLOVÉ

UHK Spring party

Přijďte zapařit se spolužáky do hradeckého AC klubu! Čekají na vás české i zahraniční pecky a levné drinky, např. vodka s třetinovou slevou. Pivo zase bude do 20:33 (kvůli datu události) o pět korun levnější než normálně. Na ty nejrychlejší zase čeká welcome drink u vstupu.

Kdy: 3.3

Kde: AC Klub

FB link

VŠUDE

Jeden svět

Je tu již 17. ročník festivalu dokumentárních filmů, které se zaměřují na lidská práva. Cílem festivalu je narušit předsudky, pohodlné nevědomí a fámy šířené českou společností. Festival se koná ve 33 městech po celé České republice. Co se týče univerzitních měst, uvidíme ho v březnu tady:

Brno 16.3-24.3

České Budějovice 16.3-18.3

Hradec Králové 23.-26.3

Liberec 23.-29.3

Olomouc 23.-28.3

Plzeň 23.-31.3

Ostrava 12.3-20.3

Praha 2.-11.3

Opava 23.-27.3

Ústí nad Labem 14.-21.3

Text: Míša Bůnová

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější