UNIjobs.cz je moje dítě, říká s nadsázkou Veronika.  A nesnese, když se mu nedaří

UNIjobs.cz je moje dítě, říká s nadsázkou Veronika. A nesnese, když se mu nedaří

Veronika Dobešová je manažerkou projektu UNIjobs.cz, a ačkoliv přímo nestála u jeho zrodu, stalo se z něj postupem času tak trochu její dítě. Vychovala si ho, vypiplala a udělala z něj úplnou špičku v rámci své kategorie. Hýčká si ho i teď – nejvíc ji těší, když pomáhá a zlepšuje studentům životy, a naopak ji pěkně štve, když mu něco chybí.

„Pozice projektové manažerky UNIjobs.cz se mi strašně líbila, už když jsem ji přímo na portálu našla,“ říká Veronika. Odrážela mou představu o svobodné práci, kde nejsou mantinely a záleží jen na mně, kam až to dotáhnu. V UNIjobs.cz totiž nikdo nemá pevně stanovenou náplň práce – díky tomu jsme schopni lépe porozumět celému vývoji projektu a víc se toho naučit o něm i o sobě.“

Co tedy v UNIjobs.cz vlastně děláš?

Mám na starosti každodenní fungování portálu, jeho rozvoj a vymýšlení novinek. Ve skutečnosti je tohle všechno samozřejmě prací celého týmu, ale mým úkolem je na to dohlížet a motivovat kolegy k neustálému rozvoji.

Co je na tvé práci nejtěžší?

Výsledky mé práce jsou vidět až po delší době, až když si studenti na novinky zvyknou a začnou je aktivně využívat. To není rychlá záležitost, a proto je velmi těžké udržet koncentraci a nezažívat v průběhu pocity neúspěchu, nebo dokonce profesního vyhoření.

Co na své práci nemáš ráda a co tě naopak nejvíc těší?

Nemám ráda neúspěch – asi tak jako každý. Když přijdou dny, kdy se nám moc nedaří, tak mě práce trochu stresuje, ale to je asi normální. Pak mě ale třeba na pracovním veletrhu zastaví student a upřímně mi děkuje, že díky UNIjobs.cz získal vysněnou práci. To mě na tom, co dělám, nejvíc baví a těší.

Jak vypadá tvůj pracovní den, je spíš hektický, nebo pohodový?

To je různé. Naštěstí si můžu sama určit pracovní dobu, takže ve finále záleží na objemu práce, která musí být zvládnuta, a počtu schůzek. Když se rozjíždí nějaký projekt, jako teď byla třeba UNI CHANCE, trávím v práci víc času než třeba v létě, kdy nejsou studenti ve školách a místo práce raději hledají zábavu venku.

Jak relaxuješ?

Vařím. Protože v práci výsledky své snahy nevidím hned, je pro mě nanejvýš uklidňující, když dám v kuchyni dohromady pár ingrediencí a do hodiny mám na talíři něco povedeného.

Jaké máš do budoucna kariérní plány?

Začala mě bavit personalistika a talent management, takže bych ráda vyrazila tímto směrem.

Foto: Pavla Králová
Foto: Pavla Králová Foto: Studenta

O Veronice

Vystudovala angličtinu a dějepis na Pedagogické fakultě UK

Učila v jazykové škole, pracovala pro americkou kosmetickou společnost

Ráda se obklopuje inteligentními lidmi

Ve volném čase ráda vaří

Chtěla by cestovat (ze všeho nejdřív na Bermudy)

Její motto je: „Všechno, co se nám děje, má svůj smysl. I když to člověk mnohdy nevidí, všechno se děje za nějakým účelem.“

Text: Markéta Paráčková

Foto: Pavla Králová

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější