VIDEO: Světelná show na kolejích rozehřála mrazivé Brno

VIDEO: Světelná show na kolejích rozehřála mrazivé Brno

I přes rozmary aprílového počasí si řepkovým polem razily ze zastávky Technologický park cestu zástupy studentů. Koleje VUT pod Palackého vrchem lákaly 16. 4. 2014 na již tradiční Excelent Kolej roku Light show, kterou pořádá Studenta.

Samotné show předcházel koncert studentských kapel Intergalactic Banana Of The Fallen Monkey Nation, Tlusté baletky a The Substation. U stánků se studeným pivem se netvořily obvyklé fronty. Zato hostesky, které roznášely tvrdý alkohol, byly programově pronásledovány. V mrazivém dubnovém počasí bylo potřeba se nějak zahřát.

PODÍVEJTE SE, JAK JSME ROZBLIKALI KOLEJE V BRNĚ:

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...
Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Další videa najdete na našem Youtube kanále

Celým večerem prováděl moderátor Kazma a Dj Rockstar, kteří show zahájili společně s rektorem Vysokého učení technického profesorem Petrem Štěpánkem. Ten vyzval zejména k hlasování v soutěži o nejlepší kolej, kterou má Light show podpořit. Účast v soutěži Excelent Kolej roku 2014, kde může kolej vyhrát  8 000 piv Excelent od Gambrinusu a 3 000 baget Simply Fresh od Hamé pro své spolubydlící, označil dokonce za naši „občanskou povinnost.“

Foto: Studenta

Přesně 117 oken budovy společně vytvořilo obrovskou obrazovku. Oproti loňským ročníkům přibyla k osvětleným oknům také laserová show. Team z Polska s názvem P.I.W.O  postupně promítl výjevy ze seriálů, ornamentální prvky, obrazový doprovod kultovních filmů. Hudba byla průřezem všeho, co si dokážete představit. Od Káji Gotta až po Ellie Goulding.

Foto: Studenta

Letošní ročník byl interaktivnější. Mikrofony, rozmístěné po areálu kolejí v jednu chvíli snímaly řev nás všech. Graf míry hluku byl přenášen na okna kolejí. Motivace rozsvícení celé plochy oken vedla k nejedněm strženým hlasivkám. Pokud někomu bylo líto, že na Silvestra nemrzlo, mohl si to dneska večer vynahradit. Vrchol večera totiž překvapivě nepatřil výbojkám. Třešničku na dortu vytvořil velkolepý ohňostroj.

O ozvláštnění letošního podniku se postarala pětice studentů, která v jednom z oken zahájila svůj vlastní večírek. Když se na jejich svádivý tanec rozhodly odpovědět slečny v jiném okně, šlo poznat, že návštěvnictvo večera se skládá zejména ze studentů VUT.

Foto: Studenta

Afterparty světelné podívané se konala v klubu Two faces. Držitel vstupenky z předprodeje se navíc mohl nechat na party odvézt autobusem, které byly speciálně vypravovány. Myslím však, že by to byla škoda, protože přišli o dokonalou atmosféru v tramvaji č. 12. V přeplněné tramvaji totiž vzniknul improvizovaný sbor, který krátil cestu lidovými písněmi.

Letošní ročník ukázal, že škarohlídové, kteří tvrdili, že takové show je plný Youtube, přišli o hodně. Pokud jste brněnský rozjezd nestihli, nevadí!

Turné Excelent Kolej roku Light show po vysokoškolských kolejích pokračuje už v úterý 22. 4. v Českých Budějovicích a 24. 4. v Praze.

Více informací najdete na www.kolejrroku.cz/lightshow

Text: Magdaléna Řiháková

Foto: David Christian Lichtag

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější