Brněnský Majáles se letos přesouvá na Výstaviště

Brněnský Majáles se letos přesouvá na Výstaviště

Až tři piva zdarma nebo sleva na vstupenku pro registrované? I to je letošní brněnský majáles. Především ale desítky kapel i zpěváků, již tradiční průvod a volba nového studentského krále. Oslavami budou provázet vždy zaručeně vtipní a pohotoví Jan Kraus - na hlavní stage, Jakub Kohák - na AVG stage a DJ Schafff - na Gambrinus Excelent stage. 

Letošní jubilejní 10. ročník slibuje velkou zábavu. Oslavy jara začaly už 7. dubna stavbou májky a celý následující měsíc se nesl v duchu různých výstav, představení, přednášek a festivalů. Naplánováno bylo dvacet akcí po celém Brně a vrchol se chystá na 7. kvěna, kdy se bude konat samotný Majáles Open Air.

Hlavní den oslav zahájí majálesový průvod s alegorickými vozy, který v 11.00 vyrazí z Náměstí Svobody přes Masarykovu a Nové Sady až na nové místo konání - brněnské Výstaviště. To je jedna z novinek oproti loňskému ročníku - Majáles změnil působiště a studentské oslavy tak naplno propuknou místo ve sportovním areálu Hněvkovského právě na Výstavišti.

Návštěvníci se mohou těšit na kapely Kryštof, UDG, Wohnout, Kryštof, či na interprety Tomáše Kluse nebo Michala Hrůzu. Jakýsi „mezinárodní“ nádech dodají festivalu skupiny od našich slovenských sousedů - Inekafe, Polemic, AMO & Band a vystoupí i Majk Spirit.

I výběr nehudební zábavy bude skutečně pestrý - od workshopu skákacích bot přes balancování na obřím Tic Tacu a šílené fotky ve Smileboxu až po 24 hodinovou svatbu na zkoušku. Udělat něco dobrého pro přírodu a ještě vydělat na pivo bude možné přinesením vysloužilého elektrospotřebiče, za který dostanete 50,- a oddechnout si bude možné v internetové kavárně. A kdo ani po tom všem nebude mít dost, nesmí chybět na Majáles Afterparty!

Akce na Facebooku má už neuvěřitelných 22 000 účastníků, takže pokud všichni skutečně dorazí, bude to neskutečná party. Proto určitě neváhejte s nákupem lupenů, ani Výstaviště není nafukovací, a tak je počet lístků omezen. Na místě už nebudou k dostání!

Text: Marie Tumová

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější