Budoucnost mobilních telefonů? Virtuální realita i fotomobily
poweredbyexperts

Budoucnost mobilních telefonů? Virtuální realita i fotomobily

Chytrý telefon je pro většinu studentů nástroj, bez kterého už neudělají ani krok. Maily, sociální sítě nebo chatování do určité míry suplují osobní kontakt s ostatními. „Budoucnost mobilů je ale mnohem zajímavější,“ říká Ondřej Třetina, který se stará o marketing ve firmě Asus. „S rozšířenou realitou v telefonu si už brzy budete moci vyzkoušet, jak vám sedne kabát, který jste si vyhlédli nebo si předem zjistit, jak se bude vyjímat nějaký kus nábytku ve vašem bytě.“

Lidi Asus znají hlavně jako výrobce notebooků, případně základních desek, grafických karet a spoustu další spotřební elektroniky. Člověk má až pocit, že vyrábíte všechno …

Máte pravdu, vyrábíme toho hodně, nedávno jsme začali s roboty … ale v posledních letech nás hodně zajímají vedle těch už tradičních věcí taky smartphony.

Proč zrovna smartphony?

Rychlý nástup internetu a sociálních sítí změnil vnímání telefonu z krabičky, se kterou se dá někam dovolat, případně někomu poslat SMS na de facto zmenšený počítač. Dnešní smartphony totiž nejsou nic jiného než kapesní počítače s výkonem, který už hravě zvládá i náročné hry, videa a skoro vše, co se dá dělat na běžném notebooku.

Foto: Studenta

Myslíte si, že víte, jak dnešní studenti telefon využívají? Jak na to reagujete?

Starší lidi se smartphonům mnohdy brání, naopak ti mladší bez nich nemůžou být vůbec a baví je každá další nová vychytávka. To, jak dnes lidi od nějakých 12 do 25 let smartphony používají, je pro nás inspirace a nutí nás to vymýšlet stále nové věci. I díky mladé generaci a jejímu přístupu k technologiím, zájmu o nové věci a trendy, je pokrok v oblasti mobilní komunikace mnohem rychlejší než kdy dřív.

Foto: Studenta

Jaké jsou podle vás aktuální mobilní trendy?

Většina mladých žije sociálními sítěmi a od toho se všechno odvíjí. Důležitý je co nejlepší foťák, dlouhá výdrž a kvalitní displej pro sledování videí. Vedle hezkého designu je dneska samozřejmost i to, že se vám v telefonu nic neseká a všechno běží plynule. Letos a v dalších letech bude velkým tématem taky virtuální a rozšířená realita a my budeme už za pár týdnů jedni z prvních, kdo takový smartphone nabídnou.

Od jakého produktu si nejvíce slibujete?

Hodně se nám povedl ZenFone 3, který nabízí prakticky všechny důležité věci, o kterých jsem mluvil – dobře fotí, skvěle vypadá, výkonu má na rozdávání a má velkou paměť na ukládání fotek nebo jiných dat. Navíc není v porovnání s podobně vybavenou konkurencí nijak drahý. To samé platí o modelech ZenFone 3 Max, které jako devízu nabízejí několikadenní výdrž díky velké baterii.

Foto: Studenta

Co chystáte letos nového?

Opět toho bude víc a půjdeme tentokrát po krku i nejlépe vybaveným smartphonům. Zaprvé uvedeme už teď na jaře ZenFone AR, první telefon na světě, který podporuje jak rozšířenou tak virtuální realitu. Dále to bude ZenFone 3 Zoom, což má být jeden z nejlepších fotomobilů, takže fanoušci kvalitních fotek si přijdou na své. Nesmím zapomenout ani na ZenFone Live, který nabídne spoustu „muziky“ za dobrou cenu a potěšit by měl hlavně příznivce fotografování a sociálních sítí.

Foto: Studenta

Jaké další novinky by mohly zaujmout konkrétně studenty?

Skoro každý kluk, a nemusí zrovna studovat VŠ, si rád hraje. Pro hraní na koleji se hodí notebook a ideálně ten herní. Každý hráč ví, že naše řada notebooků Republic of Gamers (ROG) nabízí skvělé herní zážitky.  V posledních letech jsme nejprodávanější značka herních notebooků na světě. Slečny možná zase více osloví naše tenké a stylové notebooky ZenBook, u kterých je na výběr spousta variant. Ale jak jsme říkali na začátku, vyrábíme toho mnohem víc. Přidejte si nás na Facebooku, Instagramu (@asusczsk) nebo YouTube, tam všude jsme. Novinky od nás budete mít z první ruky.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější