Chceš vyvíjet technologie pro celý svět? Siemens ti dá šanci

Chceš vyvíjet technologie pro celý svět? Siemens ti dá šanci

Podílej se na velkých věcech! V českém Siemensu pracují na technologických projektech, které využívají tisíce lidí po celém světě. A hádej co? Teď mají příležitost i pro tebe!

Siemens je jednou z největších technologických firem v Česku a právě rozšiřuje svůj vývoj a engineering v Praze a Brně. Zajímají je vývojáři, konstruktéři a návrháři hardware pro komplexní vývoj produktů. A navíc – pokud se ti tam bude líbit a zůstaneš, dostaneš nástupní bonus až do výše 50 tisíc korun.

Siemens má vývojová a prototypová centra a engineering kolejových vozidel v několika zemích, Česko ale patří mezi špičku v oboru. Vyvíjí špičková softwarová řešení i hardwarové produkty pro průmysl, dopravu a infrastrukturu, které se pak dodávají do celého světa.

A jak se u nich pracuje? Zeptali jsme se konstruktéra Lukáše:

Studoval jsem strojařinu v Bratislavě a po přesunu do Prahy jsem nastoupil do Vývojového a prototypového centra Siemens. Pracuji tu zhruba rok, ale musím říct, že mě práce velmi motivuje. Máme tu skvělý kolektiv, který má téměř rovnou hierarchii. Management centra je nakloněný diskuzi, vždy nás vyzývá ke spolupráci a velmi srozumitelně a jasně vysvětluje svá rozhodnutí. Využívám nejrůznější školení k rozšiřování profesního know-how, díky kterým roste i má hodnota na trhu práce.

A co ho v práci baví?

Potkávám se se zajímavými high-tech zařízeními, které člověk jinde nevidí. Víte třeba, jak vypadá taková 3D tiskárna? Tak například na té zkoušíme vyrábět součástky pro naše projekty. Když nějaké potřebuji, tak si je jednoduše vytisknu. Máme i tzv. protolab, prototypovou laboratoř, navrhujeme modulární plynové analyzátory i jiné zařízení pro procesní automatizaci, zařízení pro železniční i osobní dopravu. Z hlediska mechanické konstrukce používáme CAD systém Siemens NX.

Atmosféra je zde velmi uvolněná, máme kreativní pracovní prostředí. V zázemí využíváme stolní fotbálek, boxovací pytle i multifunkční zasedací místnost.

Zaujal tě Siemens a zajímá tě víc o tamní kariéře? Podívej se na http://siemensvyvojar.cz/

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější