Chystáte se v létě nocovat ve spacáku? Vyspěte se do růžova i mimo svou postel!
poweredbyexperts

Chystáte se v létě nocovat ve spacáku? Vyspěte se do růžova i mimo svou postel!

Prosluněné týdny plné dlouhých dní a nocí, skvělé zábavy, nezapomenutelných zážitků a cestování. Přesně tak bychom mohli pár slovy charakterizovat léto, které se s každým dalším dnem nezadržitelně blíží. Plán na červenec a srpen bude jistě u spousty studentů stejný. Škole ukázat svá záda a po náročném zkouškovém si odpočinout. Síly naberete především kvalitním spánkem. Doma by to neměl být problém, ale během léta budete určitě nocovat i ve spacáku. A nebudeme si nic nalhávat, existuje spousta důvodů, proč se v něm ženy pořádně nevyspí. Studenta pro vás má ale tip, jak tohle změnit. 

Několikadenní výlet na kolech, letní festivaly, romantická noc pod hvězdami, párty u někoho na chatě nebo třeba sjíždění řeky. Kdo z vás neplánuje na léto něco takového? Následující měsíce dokonce přímo vybízejí k tomu, abychom těchto akcí podnikli co nejvíce. Krásné počasí, minimum povinností, spousta lákavých událostí a možností výletů, na které by byla chyba nevyrazit. Problém ale nastává ve chvíli, kdy se začne řešit nocování. Spoustě ženám totiž vadí spát ve spacáku a není se čemu divit. Zima, vlhko, složité skládání a hlavně další těžké břemeno…tohle opravdu není něco, po čem by zrovna toužily. Značka LOAP se proto rozhodla vytvořit dámský spacák, ve kterém spaní nebude noční můrou. Dámy, máme pro vás dobrou zprávu. Povedlo se!

Spací pytel pro všechny

Ve spacím pytli Iron Evo bude vašemu tělu nejlépe při teplotách od komfortních 7 °C do maximálních 25 °C, ale jeho výplň Grade G6D vás nenechá zmrznout ani při -5 °C. Možná byste se rádi zeptali, zda tento spacák udrží v teple i vaše chodidla. Mrznoucí nohy jsou totiž často důvodem, proč v noci nemůžeme spát. V tomhle vymakaném spacáku vám ale nic takového nehrozí. Díky zateplené vrstvě v oblasti nohou se totiž budete cítit jako doma pod peřinou. Pokud jste choulostiví také na vaše uši, můžete si je schovat jednoduše pod kapuci, kterou je Iron Evo také opatřen.

Foto: Studenta

Komfortní spánek i uprostřed lesa vám zajistí jeho tvar mumie, který perfektně kopíruje tvar lidského těla. Velké plus také je, že pokud se vám tento pytel namočí, zase rychle uschne, takže se nemusíte bát, že budete spát v mokru. Vrásky si nemusíte dělat ani s tím, když se zašpiní, protože ho bez problému vyperete v pračce a bude opět jako nový. Určitě vás potěší i to, že Iron Evo váží pouhých 1 100 gramů, a dá se rychle sbalit do snadno přenositelného obalu. Záda si tak ani při několikadenním výletu nesedřete a ráno nebudete muset ztrácet čas nekonečným balením, ale budete moci okamžitě vyrazit na cestu. A takovou třešničkou na dortu je jeho barevné provedení – šedý navenek, růžový uvnitř.

Se spacákem Iron Evo se už nemusíte bát opustit pohodlí své postele a můžete si tak konečně užít léto naplno!

LOAP tip: Chcete se dozvědět, jak sbalit spací pytel a jak o něj pečovat? Přečtěte si článek Jak sbalit spacák a pečovat o něj!

Mnohé z vás to možná překvapí, ale spací pytel byste měli zpátky do obalu opravdu napěchovat. Skládání na tisíc a jeden způsob většinou stejně nikam nevede a navíc takto můžete poškodit jeho izolační vlákna. Spacák byste určitě neměli nechávat v obalu, dokud zase někam nevyrazíte. Doma ho proto hned na zemi rozložte nebo zavěste na ramínko a takto připravený spacák schovejte na suché místo, dokud ho nebudete potřebovat. Nezapomínejte o něj pečovat i během kempování. Po příjezdu do cíle ho vyndejte z obalu, aby nabral svůj objem. Každé ráno ho pořádně rozepnutý vyvětrejte a nechte vysušit. Kompresními popruhy ho utahujte jen na nezbytnou dobu.

Foto: Studenta

Po náročné sezoně je samozřejmě potřeba spací pytel vyprat, vždy se ale držte pokynů výrobce. Před praním zapněte úplně všechny zipy, včetně těch suchých. Použijte tekutý prací prášek, nejlépe speciální přípravek, který vám poradí v prodejně se sportovním vybavením. Spacák perte samostatně, na šetrný program a nechte ho dobře vymáchat, aby se opravdu vyplavil veškerý prášek. Po vyprání ho vyndejte, vodorovně rozložte na sušák a takto ho nechte pozvolna schnout.

Tak kam v létě vyrazíte pod stan?

Text: Kristýna Dolejšová

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější