Čtyři pražská místa, která vás zaručeně zahřejí

Čtyři pražská místa, která vás zaručeně zahřejí

Přemýšlíte, kde se po přednášce, semináři nebo cviku dobře najíst? Jestli si chcete dát lehké, ale vydatné jídlo z čerstvých surovin, které bude navíc teplé, vyrazte do pražských polévkáren! Vybrali jsme pro vás čtyři podniky, které nabízejí tradiční, netradiční, bezlepkové i veganské polévky. 

Soup in the City

Polévkový bar Soup in the City naleznete blízko Václavského náměstí na rohu Jindřišské a Panské ulice. Moderní a esteticky řešený interiér vás okouzlí různými barvami i materiály. Soup in the City nabízí denně čtyři polévky, jedno hlavní jídlo, čerstvé saláty, bagety, qiuche, bagely a také sladké dorty a koláče. Kromě tradičních vývarů s šunkovým či sýrovým knedlíčkem, můžete ochutnat například Dýňovou polévku se zázvorem a mangem či Mrkvovou polévku s jablky, pomerančem a mátou.

Polífkárna

Zavítat můžete také do útulného podniku Polífkárna blízko stanice metra Pankrác v ulici Pikrtova. Denní nabídka se skládá ze čtyř polévek, salátů, slaných i sladkých koláčů, obložených housek, dortů a dalších sladkostí. V menu nechybí tradiční polévky jako Hrášková polévka s anglickou slaninou a smetanou či Bramborovo - petrželovýkrém se smetanou a bylinkovým olejem. Dát si ale můžete i Japonské miso s tofu a mořskou řasou nebo Marockou hariru s masem, rajčaty, cizrnou a čočkou.
Foto: Studenta

Plavecká Polévka

Zahřejete se i v Plavecké polévce blízko Palackého náměstí. Podnik s dřevěným interiérem nabízí čtyři druhy polévek, quiche, dvě hlavní jídla i sladké. Své chuťové pohárky potěšíte například Gulášovou polévkou, Zelňačkou s uzeným masem nebo Ekvádorskou arašídovou polévkou.

Polévkárna

V Sokolovské ulici najdete matku všech pražských restaurací tohoto typu. Polévkárna s příjemnou atmosférou nabízí několik druhů polévek. Ochutnat můžete také gruzínskou pochoutku zvanou Chačapuri, několik hlavních jídel, saláty i sladké. Z těch tradičních polévek je vyhlášená Kuřecí s estragonem, kterou najdete v menu každý den. I zde si ale můžete smlsnout na polévkách, které jste možná dosud neochutnali. Zkuste třeba Pikantní mexický krém z kukuřice nebo italskou cuketovou Velluatu s parmazánem.
Foto: Studenta

Nabídka polévkáren je velmi pestrá a každý den se mění. Všechny zmíněné podniky nabízejí polévky ve dvou velikostech. Ceny se pohybují v rozmezí 33 – 45 korun za malou a 54-62 korun za velkou.

Míst k sezení ale není v polévkárnách na rozdíl od hladových krků mnoho. Pokud si do nich zaskočíte ve spěchu o přestávce mezi hodinami, nebo si nebudete mít kam sednout, nezoufejte. Objednaná jídla vám usměvavý a ochotný personál rád zabalí s sebou.

Horká polévka vás zasytí a zahřeje, ale má ještě jedno velké plus. Poslouží jako skvělý vyprošťovák po propařené noci!

Tak dobrou chuť a pozor, ať nezlomíte lžíci!

Text: Kristýna Dolejšová

Foto: Kristýna Dolejšová, polifkarna.cz

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější