ČZU zahajuje přijímací řízení s novým portálem

ČZU zahajuje přijímací řízení s novým portálem

Česká zemědělská univerzita spustila nové webové stránky www.studuj.czu.cz a zahájila přijímací řízení na rok 2013/2014. S novými stránkami startuje i komunikační kampaň, šitá studentům na míru. Nový web nabízí všechny potřebné informace pro zájemce o studium a prezentuje ČZU jako tradiční univerzitu s bohatou historií a jednu z největších vysokých škol v České republice.

Na úvodní stránce webu najdete v záložkách prezentace všech fakult univerzity, včetně seznamu nabízených oborů. U jednotlivých fakult jsou informace o tom, co můžou studentům nabídnout, jak jsou zapojeny do výzkumu a mezinárodních programů. Zajímavostí je galerie retro fotografií, prezentující historii školy v sépiových barvách. Ve fotogalerii si samozřejmě můžete prohlédnout i jak to na ČZU vypadá dnes. Přes portál je možné online podat přihlášku, vyzkoušet si přijímací testy a být elegantní formou informován o dnech otevřených dveří. Hned na úvodní straně také běží online odpočet dnů do konce odesílání přihlášek (31.03.2013).

„Pro akviziční web komunitní povahy, který mluví mladým jazykem, jsme se rozhodli především proto, abychom vytvořili komfortní servis zájemcům o studium, kdy na jednom místě najdou snadno a rychle vše, co potřebují pro svou informovanost a případné rozhodnutí studovat právě u nás,“ vysvětluje motivaci zrodu nového webu prorektor pro pedagogickou činnost Ing. Petr Zasadil, Ph.D. „Velkým impulsem pro nás byly také výsledky průzkumu mezi našimi absolventy z posledních 5 let, mezi letošními maturanty a také mezi účastníky pomaturitních přípravných kurzů k přijímačkám na VŠ, které nám v drtivé většině potvrdily maximální úlohu internetu při jejich rozhodování, kde studovat.“

Foto: Studenta

Přijetí bez přijímaček a stipendium k tomu

ČZU přijímá uchazeče o studium bez přijímací zkoušky s možností získat stipendium až 5 000 Kč měsíčně po celý první ročník. Tyto výhody poskytuje bez rozdílu všem, kteří se umístili na předních místech v předmětových soutěžích: matematická, fyzikální a biologická olympiáda, středoškolská odborná činnost a další odborné soutěže garantované MŠMT.

Zájem o studium na ČZU roste

V roce 2012/13 se na ČZU hlásilo přes 23 tisíc studentů. Oproti předloňskému roku se zájem zvýšil, a to především o prezenční formu studia. Úspěšné ukončení studia oslavovalo minulý rok přes 4000 absolventů.

Dny otevřených dveří v pátek a v sobotu 25. – 26. ledna 2013

ČZU zve všechny zájemce o studium na Dny otevřených dveří 25. – 26.1.2013 od 8.00 do 15.00. Můžete navštívit Suchdolský areál, prohlédnout si školu a diskutovat se studenty i pedagogy. Součástí dnů otevřených dveří bude promítání filmů a hudební vystoupení.

Na Suchdol se dostanete ze stanice metra „Dejvická“ autobusy 107 a 147 na stanici „Zemědělská univerzita“.

Petr Plachký

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější