Drink od robota a umělá inteligence? Týden inovací je tu

Drink od robota a umělá inteligence? Týden inovací je tu

Zajímají vás technologické novinky nebo jak chutná robodrink? To se dozvíte na letošním Týdnu inovací. Druhý ročník se bude točit kolem smart technologií a hlavně kolem umělé inteligence, která se na nás aktuálně valí ze všech stran. Týden inovací nabídne od 22. do 27. května více než 70 akcí po celé České republice a vyvrcholí dvoudenním Innovation Summit Prague s hlavní konferencí v Praze. 

Jaké budou dopady zrodu umělé inteligence? Jak si vytisknout mrakodrap 3D tiskárnou? Jak mohou inovace a moderní technologie firmám, městům či občanům usnadnit život? Odpovědět na tyto otázky je cílem Týdne inovací, který již podruhé pořádá European Leadership & Academic Institute (ELAI). Nejvýznamnější událostí bude Innovation Summit Prague, jehož tématy budou mj. dopady umělé inteligence a nejnovějších „Smart“ technologií na fungování firem i osobní životy lidí.

Týden inovací

Týden inovací je největší událost roku zaměřená na inovace, moderní technologie, umělou inteligenci a koncept chytrých měst. Jejím cílem je seznámit města, firmy a veřejnost s nejnovějšími světovými trendy na poli inovací a moderních technologií.

Týden inovací se koná od 22. do 27. května po celé ČR. Jeho součástí je Innovation Summit Prague, který se odehraje 26. a 27. května v Praze. Hlavní událostí Innovation Summit Prague je páteční odborná konference v prostorech Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky ČVUT a Inovační veletrh, který se bude konat po oba dny summitu na stejném místě.

Mezi hlavní řečníky pražské hlavní konference se představí Seán Ó hÉigeartaigh, ředitel Centra pro studoum existenčních rizik ze slavné University of Cambridge, který se už hezkou řadu let zabývá dopady umělé inteligence na lidstvo, nebo Erwin Brunner, ředitel operací z Amazonu v regionu střední a východní Evropy.

Kromě nich se ale na konferenci představí i chytří Češi. Na koho konkrétně se můžete těšit?

  • Vladimír Mařík, ředitel Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky ČVUT
  • Michal Pěchouček, zakladatel Centra umělé inteligence ČVUT
  • Jiří Kůs, předseda Asociace nanotechnologického průmyslu ČR
  • Kateřina Falk, vedoucí vědecká pracovnice projektu ELI Beamlines při Fyzikálním ústavu Akademie věd ČR
  • Jan Feyereisl, výkonný ředitel AI Roadmap Institute
  • Petr Očko, předseda Technologické agentury ČR
Foto: Studenta

Týden inovací také přinese více než 70 doprovodných akcí po celé republice. Nechte se inspirovat a vyberte si ve vašem okolí inovativní přednášku nebo workshop.

Mezi ty nejvýznamnější patří Czech VR Fest, který promění 24. a 25. 5. pražský prostor Jatka78 v centrum virtuální a rozšířené reality. Své neúspěchy v oblasti inovací a technologií představí 25. 5. známé české osobnosti na FuckUp Night Innovation Special v alternativním prostoru DUP36. Akce Mapping Academy představí nástroj na tvorbu myšlenkových map pomocí vizuálního myšlení.

Součástí Týdne inovací bude Innovation Summit Prague, který se odehraje 26. a 27. května v Praze – hlavní události, na které se představí nové technologie a umělá inteligenci, které nás budou v nejbližší době stále více ovlivňovat. Prezentace až 40 inovativních nápadů a projektů, inovačních center i inkubátorů předvedou inovativní kousky z jejich pracovišť a zasvětí návštěvníky do jejich fungování.

Inovační veletrh - 26. a 27. května v Praze

Studenti ČVUT se podíleli na výrobě jediného a jedinečného Robotického baru, kde vám robot namixuje váš oblíbený drink. Pomocí nejnovějších VR technologií si budete moct skočit z vysokého útesu bez trvalých následků na zdraví, teleportovat se z místnosti do místnosti, bojovat jako samuraj nebo vesmírný padouch, nebo si zažít budoucnost výuky biologie, při které budete moct rozložit člověka na jednotlivé orgány a pak si ho opět pěkně poskládat, jako by se nic nestalo.

Dále si budete moct upříst své vlastní nanovlákno jako pravý Spiderman, pochopit jak fungují 3D tiskárny a vyhrát cool šroubovák z 3D tisku, nebo se třeba vyfotit na různých kontinentech a poslat to na Facebook pro závist všech přátel :)

A to není všechno! Potkáte investory do inovativních startupů, dozvíte se jak snadno a lehce řídit svou domácnost pomocí mobilu, zjistíte jak LINET vyrábí tak inovativní nemocniční lehátka, že se dostaly až do House of Cards, jaké fondy a granty můžete čerpat pro své inovativní nápady a produkty, seznámíte se s vývojáři SW a mobilních aplikací, naučíte se jak účinně propojit vědecké poznatky s potřebami byznysu a nahlédnete do top výzkumných projektů prestižního Českého institutu informatiky, robotiky, a kybernetiky při ČVUT.

VSTUP ZDARMA!

Zatímco na Inovační veletrh můžete vyrazit bez předchozího přihlášení, s registrací na hlavní konferenci neváhejte, počet míst je omezen.

ELAI

European Leadership & Academic Institute (ELAI) vznikl v roce 2010 s cílem kultivovat rozvoj talentů v ČR. A to jak pomocí vzdělávacích aktivit pod vedením výjimečných osobností, tak organizováním celorepublikových událostí na podporu inovací, podnikání a startupů. Vytváří platformu, kde neexistují mantinely pro nové nápady, myšlenky a spolupráci. Pořádá českou podobu celosvětové události Týden podnikání, dále Týden inovací a startupové soutěže Get in the Ring a Creative Business Cup.

Přijďte se inspirovat!

Text: Ella Mahdalová

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější