Ekonomové i technici najdou uplatnění v energetice

Ekonomové i technici najdou uplatnění v energetice

Bojíš se, že začneš někde pracovat a po chvíli zjistíš, že tě to vůbec nebaví? Ušetři si zklamání, starosti i čas a přihlas se do E.ON Graduate Programu! Vyzkoušíš si práci v různých odděleních energetické společnosti E.ON a zjistíš, jaká práce tě opravdu naplňuje! 

Spoustě absolventů trvá, než si najdou práci, která je fakticky baví. Často musí absolvovat neplacené stáže, které jim sice dají potřebné zkušenosti, ale ve zbývajícím čase musí chodit na brigády, nebo jsou zcela závislí na rodičích. Mnoho mladých lidí, kteří právě vyšli školu, si také nedokáže představit, že hned zaplují do nějaké kanceláře a tam stráví spoustu let. Ty můžeš být naprosto v klidu. Během dvouletého E.ON Graduate Programu dostaneš odpovídající plat i další zaměstnanecké výhody, ale na rozdíl od běžných zaměstnanců vyzkoušíš hned několik pracovních pozic.

,,Kdo se do programu přihlásí, dostane skvělou možnost, jak efektivně nastartovat pracovní kariéru. Díky jednotlivým stážím naváže  na různých odděleních důležité pracovní kontakty. Networking je jednou z výhod absolventských programů  všech získaných kontaktů si velice ceníme,“ říká současná trainee Ivana Chlumáková.  A co na tebe tedy přesně v rámci E.ON Graduate Programu čeká?

Stáže

Během 24 měsíců absolvuješ stáže v různých odděleních společnosti E.ON v Brně a Českých Budějovicích.  Detailně poznáš činnosti a fungování obchodních týmů. Na některých projektech budeš spolupracovat se svými kolegy, za jiné budeš zodpovídat sám. Získáš mnoho zkušeností, poznáš spoustu nových lidí, ale hlavně zjistíš, co tě doopravdy baví. ,,Absolventský program společnosti E.ON mě především zaujal nabídkou vyzkoušet si během dvou let hned několik pracovních pozic. Díky EGP jsem poznala, co by mě mohlo skutečně profesně naplňovat, což se mi jako studentovi v lavici bez praxe zjišťovalo velmi těžko,“ vysvětluje Ivana Chlumáková.

Trénink

V rámci tréninků a školení  se naučíš více ze základů energetiky nebo třeba interkulturní komunikace. K dispozici budeš mít individuální rozvojový plán a zúčastníš se i odborných, osobnostních a jazykových školení.

Mentoring

Pokud si s něčím nebudeš vědět rady, nevadí. Po dobu programu budeš mít podporu mentora z řad vyššího managementu, na kterého se budeš moci spolehnout. Pomůže ti během plánování individuálního programu a při seznamování s důležitými lidmi ve společnosti.

Foto: Studenta

Kdo a jak se může přihlásit?

,,E.ON Graduate Program je vhodný pro všechny talentované absolventy vysokých škol se zaměřením na techniku či ekonomii, kteří mají zájem o obchod. Při výběrovém řízení příslušní vedoucí ocení duši obchodníka, zákaznickou orientaci, schopnost přemýšlet v souvislostech a inovativně, stejně jako vyjednávací schopnosti,“ říká Chlumáková.

Přihlásit by se tedy měl každý, kdo studoval s velmi dobrými výsledky a dokončuje nebo již dokončil  vysokoškolské studium ekonomického nebo technického oboru. Výhodou je absolvování praxe, zahraniční stáže či studijního pobytu, stejně jako plynulá komunikace  v anglickém nebo německém jazyce. Důležitá je také flexibilita, výrazný týmový duch a velmi dobré komunikační a analytické schopnosti. Nastartovat svou kariéru můžeš ještě do 30. dubna! Stačí se přihlásit pomocí online formuláře, do kterého je potřeba nahrát motivační dopis, v němž popíšeš, co od programu očekáváš a čím můžeš společnosti E.ON přispět. Dále nezapomeň připojit svůj životopis se všemi aktivitami, se kterými máš zkušenosti.

Co tě čeká po skončení programu?

,,Během dvou let v naší společnosti  pozná trainee tzv. životní cyklus našich zákazníků a pochopí jednotlivé obchodní procesy.  V případě oboustranného zájmu na konci programu  získá v jednom z útvarů pracovní místo. Společnost E.ON nabízí dobré kariérní možnosti, a proto by se trainee v budoucnu měli  uplatnit především jako manažeři klíčových zákazníků,“ dodává Chlumáková.

V E.ON můžete získat praxi, stipendium nebo napsat diplomovou práci. Záleží jen na vás. Více informací najdete zde.

Text: Kristýna Dolejšová

Foto: Facebook - E.ON Kariéra

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější