FOTOREPORTÁŽ: Z místa, kde se zatají dech

FOTOREPORTÁŽ: Z místa, kde se zatají dech

Dostali jsme možnost vylézt na nejvyšší místo na Žižkovské věži, kam je možný vstup jen jednou za rok na omezenou dobu při odstávce. Podívejte se na fotoreportáž z nejvyššího místa v Praze!

Výstup začínáme ve 118 m, kde je možný pohyb i za normálního provozu. Zde se dozvídáme, že na vysílači probíhá také experimentální vysílání DVB-T2 s kodekem HEVC, tedy nástupce dnešního digitálního vysílání. Na Žižkově mají České radiokomunikace i nejmodernější datové centrum s bezpečnostní prověrkou Národního bezpečnostního útvaru a vlastním dohledovým a servisním centrem 24/7.

Foto: Studenta

Teď už pokračujeme služebním výtahem ještě výš. Zezdola to není vidět, ale nahoře jsou na věži dvě plošiny. Dostat se nahoru nám trvalo asi půl hodiny.

Foto: Studenta

Všechny tyto prostory jsou neveřejné a slouží pouze pro potřeby Českých radiokomunikací. Když sem vstoupíte, cítíte se uvnitř trochu jako na ponorce. Ale jakmile vylezete ven, silný vítr a neskutečná výška s vámi pěkně zamávají.

Foto: Studenta

Z pohledu, který se naskytne při naklonění přes zábradlí na úzké plošině ve výšce asi 178 m, se zamotá hlava, ale stojí za to!

Text: Petr Plachký

Foto: Barbora Müllerová

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější