GALERIE: Začala škola, vzbuď se!

GALERIE: Začala škola, vzbuď se!

Je září a to znamená, že opět začíná doba studia, zápočtů a zkoušek.  Pro mnohé z vás to však nebude jen doba úporného učení, ale také čas, kdy se konečně dobře vyspíte. Studenti většinou nemají dostatek času spát večer či v noci, a tak se jim samozřejmě zavírají oči během vyučování. Pokud ale máte rádi spánek, přinášíme několik metod, jak spát ve třídě a přitom být velmi nenápadný.

Skoro všichni jsme ve školce nenáviděli povinné spaní po obědě. Ale na výšce je to jiné! Ruku na srdce, kdo z vás ještě nikdy neusnul během přednášky? Pokud je přednášející uspávač hadů, škola začíná ve velmi časných ranních hodinách a nebo jste jednoduše po flámu, není jiné šance než to prostě zalomit.

Spát ve třídě se však dá i beztrestně - existuje celá řada způsobů a všichni studenti mají ten "svůj" správný, který jim nejvíc vyhovuje. Pro ty méně zkušené máme několik tipů, které můžete vyzkoušet.

A v galerii si můžete prohlédnout uvedené metody v praxi.

1. Skryté místo

Najděte si místo, kde máte jistotu, že si vás nevšimne ani učitel ani ostatní studenti. Zároveň se však nezapomeňte pojistit kámošem, který vás vzbudí v případě ohrožení.

2. Metoda "něco mi upadlo"

Dejte tužku na podlahu k pravé straně stolu. Položte levou ruku vodorovně na hranu stolu a opřete si čelo o ruku. Pravou ruku nechte volně viset, jako kdyby jste se natahovali pro tužku. Ale pozor! Učitel si může snadno všimnout, že něco není v pořádku, pokud vám trvá zvednutí tužky více než 30 minut:)

3. Metoda "čtu si pod stolem"

Otevřete knihu a dejte si ji na klín. Hlavu složte do rukou tak, aby to vypadalo, že si čtete. Doporučujeme před touto akcí ještě učiteli zodpovědět pár otázek, aby nepochyboval o vaší pozornosti.

4. Poznámková metoda

Dejte papír nebo poznámky (nejlépe popsané) před sebe na stůl. Položte levý loket na stůl a opřete si hlavu do dlaní směrem dolů, jakože se díváte na okraj stolu. Přitom držte propisku v pravé ruce a dělejte, jako že něco píšete.

5. Kniha v zákrytu

Rozevřenou knihu postavte před sebe na stůl, aby byl vás obličej zcela zastíněn. Jinou variací této metody je "Batoh či taška v zákrytu", kdy místo knihy položíte na stůl vaši brašnu.

6. PC metoda

Tato metoda funguje pouze v počítačové třídě! Otevřete "důležitou" webovou stránku, jednu ruku položte na myš, druhou ruku na klávesnici a pomalu usněte.

Foto: http://www.freedigitalphotos.net/

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější