Hana Velíšková z KPMG radí: Práce nebo studium? Zvládnout se dá obojí

Hana Velíšková z KPMG radí: Práce nebo studium? Zvládnout se dá obojí

Pokud se rozhodujete mezi tím být pilný student a mít večer na pivo, už se nemusíte namáhat. Zvládnout se totiž dá obojí a platí to nejen pro přivýdělky v supermarketu nebo za barem, ale také pro plnohodnotné oborové stáže. Dokonce i u těch nejúspěšnějších nadnárodních firem. Podle Hany Velíškové z HR oddělení KPMG Česká republika je nejdůležitější umět si svoje závazky správně rozplánovat.

Jak může podle Vás student efektivně skloubit praxi se studiem?

Důležité je umět si zorganizovat čas a najít v sobě dostatek energie, aby člověk souběžně zvládl dvě náročné role. Myslím, že jde o velmi cennou zkušenost, kterou člověk zúročí i v budoucí kariéře. Naši manažeři si samozřejmě uvědomují, že studenti musí v průběhu stáže zvládnout i přednášky a zkoušková období, takže se při plánování zakázek se stážisty běžně domlouvají, co je v jejich případě reálné.

Jaké studenty přijímáte?

Za nejdůležitější faktory, které rozhodují o úspěšném zvládnutí přijímacího pohovoru, jednoznačně považujeme profesionální vystupování a zájem o obor. Hledáme pracovité lidi, kteří se chtějí dále vzdělávat, nebojí se výzev a budou dobře spolupracovat v týmu. Nejvíce nás zaujmou uchazeči, kteří toho o zvoleném oboru již hodně vědí a ukazují nám tímto způsobem nejen vlastní ambice, ale také vytrvalost. Kariéra u nás je totiž dlouhodobou záležitostí, protože odborné znalosti a zkušenosti se budují postupně, krok za krokem.

Jak probíhá výběrové řízení?

Zájemci musí nejprve vyplnit registrační formulář na našich webových stránkách, úspěšně projít výkonovými testy a testem z angličtiny. Poté musí absolvovat assessment centrum a ústní pohovory. Úspěšní uchazeči k nám nastupují zejména na pozice asistentů do oddělení Auditu, Daňového poradenství nebo Poradenských služeb. Nabíráme převážně čerstvé absolventy vysokých škol a studenty posledních ročníků. Nespornou výhodou je, pokud mají ekonomické zaměření.

Společnost KPMG Česká republika zahájila svou činnost v roce 1990, kdy byla v Praze otevřena první kancelář. V současné době má 760 zaměstnanců a kanceláře v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Liberci a Ostravě. KPMG Česká republika poskytuje služby v oblasti auditu, daní, poradenství a práva.

KPMG je pro studenty druhým nejatraktivnějším zaměstnavatelem na světě. Co je dle vašeho názoru na společnosti to nejatraktivnější?

Nejdůležitější je určitě fakt, že patříme mezi špičky v oboru. Studenti vědí, že u nás budou pracovat na zakázkách pro prestižní klienty. Našim zaměstnancům nabízíme široké možnosti vzdělávání a kariérního rozvoje včetně stáží v zahraničí. Mnoho našich zaměstnanců, a to i z řad nejvyššího vedení, se také aktivně zapojuje v oblasti společenské odpovědnosti. V neposlední řadě jsme firmou s přátelskou a otevřenou kulturou, takže u nás vládne příjemná pracovní atmosféra.

Podle jakých kritérií se tento celosvětový žebříček atraktivity zaměstnavatelů sestavuje?

Výsledky aktuálního průzkumu atraktivnosti zaměstnavatelů poradenské společnosti Universum se zakládají na odpovědích více než 144 tisíc vysokoškolských studentů z největších světových ekonomik. Respondenti odpovídají na otázku, kdo je podle nich ideálním zaměstnavatelem a poukazují tak na světově nejsilnější značky, které vynikají ve vyhledávání a udržování talentů.

Foto: Studenta

Text: Markéta Paráčková

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější