Hasič nebo výpravčí? Vyzkoušej si den na železnici
poweredbyexperts

Hasič nebo výpravčí? Vyzkoušej si den na železnici

O železnici toho bylo v poslední době napsáno mnoho. Málokdo ale ví, že už za měsíc a půl si kdokoliv z vás může vyzkoušet, co to obnáší pracovat právě tam. Pod vedením Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) si tak i ty budeš moct vyzkoušet, co obnáší být třeba hasičem nebo geodetem na dráze.

Díky projektu Staň se na jeden den ... budou studenti moct získat zcela nový pohled na věc. A co všechno že projekt obnáší?

Foto: Studenta

Vítej na dráze!

Jako účastník se na jeden den staneš zaměstnancem SŽDC. Přidělí ti nějakou profesi a můžeš začít pracovat! Seznámíš se s lidmi, kteří na dráze pracují, i s procesy, se kterými přijdou takoví běžní zaměstnanci na tvé pozici denně do styku. Jako první si navíc můžeš vyzkoušet profesi hasiče, takže můžeš rozhodně počítat s tím, že o zábavu nebude nouze!

Foto: Studenta

A co že pro to musíš udělat? Celkem nic! Abys mohl na vlastní kůži poznat, jak náročná je práce hasičů a co všechno během své směny musí zvládnout, stačí vyplnit test na těchto internetových stránkách a napsat pár řádků o tom, proč se chceš projektu zúčastnit.

Vybraní studenti stráví 7. 10. 2015 celý pracovní den na pražském velitelství HZS SŽDC na Odstavném nádraží Jih v Michli.

Foto: Studenta

Hasič tě neláká, ale výpravčí, to je jiná?

Že tě neláká hasičská profese? Nevadí. V průběhu roku budou vyhlašovány i dny jiných pozic, jakými jsou například geodet, výpravčí, mistr infrastruktury, projektant apod.

Pokud tě ale ani tyhle neoslovily, můžeš napsat, co bys chtěl být, na studenti@szdc.cz a třeba budeš mít štěstí! V představivosti se meze nekladou a profesí je na dráze víc než dost!

Text: SŽDC, Veronika Doskočilová

Foto: SŽDC

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější