Hokej se vrací do ulic - přichází Red Bull Urban Buly!

Hokej se vrací do ulic - přichází Red Bull Urban Buly!

Jen botasky, hokejka a tenisák. Nic víc nebude poptřeba. Jeden z nejpopulárnějších kolektivních sportů na světě se vrací tam, kam patří. Red Bull Urban Buly je jedinečný turnaj, ve kterém se tříčlenné týmy utkají o národní finále, ve kterém se vítězové postaví české hvězdě NHL Tomáši Hertlovi.

Současné děti se vrátí domů ze školy a sednou si k počítači. Vždycky to tak ale nebylo. Byly doby, kdy se ihned po příchodu vyměnila školní brašna a slušné oblečení za kraťasy, tenisky a hokejku a vyrazilo se na nejbližší plácek hrát s kamarády. A právě návrat k hokeji na betonu stojí za vznikem projektu Red Bull Urban Buly.

Turnaj, ve kterém se na obdélníkovém hřišti obehnaném pouze dřevotřískovými mantinely utkají týmy o třech hráčích na každé straně, vyvrcholí celostátním finále 8. července v Praze. Tomu budou předcházet 4 regionální kvalifikace. Návrat k pouličním kořenům hokeje si budou moci užít hráči i fanoušci v Českých Budějovicích, Pardubicích, Ostravě a Liberci.

Foto: Studenta

V regionálních kvalifikacích se o záštitu turnaje postarají slavné osobnosti z hokejového světa. Již teď můžeme prozradit, že ostravskou zastávkou bude provázet David Moravec. Hráč, který svou legendární kličkou donutil v roce 2001 vykřiknout Roberta Zárubu dnes již památná slova: „Vítej zlatý hattricku!“

Hvězdný ambasador

V každém městě se proti sobě postaví 32 týmů připravených soutěžit o trofej Red Bull Urban Buly a o možnost zahrát si s jedním z nejlepších českých hokejistů současnosti. Tomáš Hertl má po sezoně v zámořské soutěži a v rámci přípravy na příští rok se stal ambasadorem prvního ročníku unikátního projetu.

„Už se chystám. Líbí se mi myšlenka návratu na plácky. Tam, kde jsem hokejově vyrůstal i já. V mém týmu budu já i můj brácha a už se moc těším, až se utkáme s těmi nejlepšími z Red Bull Urban Buly,“ neskrývá nadšení pro věc Tomáš Hertl.

Foto: Studenta

Pravidla

Tak jako hraní na plácku, ani zápasy Red Bull Urban Buly nebudou zatíženy záplavu pravidel. Na hřišti velikosti 20 x 10 metrů se proti sobě postaví dva týmy. Ty mohou mít až pět členů, přičemž v jednu chvíli na hřišti mohou být pouze tři hráči. Žádné chrániče, výstroj ani rukavice, každý hráč bude mít jen hokejku.

Během dvou pětiminutových poločasů hraných na klasický hrubý čas se účastníci budou snažit dopravit tenisový míček do soupeřovy branky, kterou na rozdíl od klasického hokeje nestráží žádný gólman.

Více informací o turnaji a možnost registrovat svůj tým najdete na redbull.cz/urbanbuly.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější