Horkýže Slíže, Iné Kafe a Tomáš Klus potvrdili svou účast na Majálesu 2012! Budeš tam i ty?

Horkýže Slíže, Iné Kafe a Tomáš Klus potvrdili svou účast na Majálesu 2012! Budeš tam i ty?

Přípravy na největší studentskou akci roku – Majáles 2012 – už jsou v plném proudu. Praha (4. 5.), Brno (11. 5.), Plzeň (27.–28. 4.) i Hradec Králové (27. 4.) se chystají na velkou oslavu jara a studentského života. Pozor, předprodej lístků na Majáles 2012 už začal! Více na www.majales.cz.

Na co se letos můžete těšit?

Majáles, který se příští rok bude konat už poosmé, rozhodně nechce své návštěvníky nudit. Po úspěšných inovacích z loňského roku (majálesový průvod, zóny největších vysokých škol, pódia jen pro studentské kapely, fashion market atd.) slibují organizátoři ještě mohutnější oslavy: „Čeká vás ještě větší majálesový průvod než loni, větší a atraktivnější zóny škol, více studentských kapel a hned několik jarmarků a atrakcí.“

Kdo vám zahraje?

Největším „tahákem“ Majálesu 2012 budou bezesporu skvělé kapely. Už v tuto chvíli pro vás Studenta zjistila, na koho se můžete těšit. Představí se legendární slovenské kapely Horkýže Slíže a Iné Kafe, z českých formací již účast potvrdili např. Tomáš Klus, MIG21, Monkey Business, Vypsaná Fixa, Wohnout, Sto zvířat, Midi Lidi, Skyline a mnoho dalších.

Foto: Studenta

Co se dá ještě vylepšit? Napište si „wishlist“!

„V roce 2012 bychom šli rádi cestou dalšího zlepšování. Chceme vyboostovat průvod, zapojit další školy do zón a ty samy o sobě zvětšit, uspořádat pořádný jarmark národů a ještě více zapracovat na komfortu návštěvníků – z rychlých ohlasů především úklid v průběhu akce,“ říká za pořadatele Michal Šamánek.

Aby majáles pro studenty zatraktivnili ještě více, požádali organizátoři samotné návštěvníky o vize, jak by se dala oslava studentského života ještě vylepšit. Každý, kdo má dobré nápady, může vyplnit takzvaný „wishlist“ – napsat přání ohledně programu, kapel i dalších vychytávek. „Půjdeme vám na ruku. A pro ty, kdo budou mít nejenom dobré nápady, ale i chuť je s námi realizovat, jsou dveře vždy otevřené. Stačí to napsat,“ vysvětluje Michal.

Kam až sahá historie majálesu?

Majáles je každoročně stále úspěšnější kulturní akce, která do svých bran přiláká tisíce návštěvníků. Je to navíc velmi tradiční záležitost. Na území Čech a Moravy se majálesy, jejichž původ sahá až do dob starověké Římské říše, rozšířily zejména v předminulém století. Nástup komunistického režimu v roce 1948 ale majáles kvůli obavám z politických protestů zakázal.  Tradice byla nakrátko znovu obnovena v 60. letech. Novou etapu rozkvětu oslav majálesu přinesla až sametová revoluce. Prvního porevolučního majálesu, který se konal v roce 1990, se v Praze zúčastnily desetitisíce lidí včetně amerického básníka a kronikáře hnutí beatnické generace Allena Ginsberga, někdejšího krále majálesu z 60. let.

Více na www.majales.cz

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější