Hudební divadlo Karlín slaví - 10 let nad vodou

Hudební divadlo Karlín slaví - 10 let nad vodou

V srpnu roku 2002 zasáhly Hudební divadlo Karlín ničivé povodně, které jeho historickou budovu velmi poničily, a proto musela projít rozsáhlou rekonstrukcí. K jejímu znovuotevření došlo v říjnu roku 2006. Letos tudíž slaví divadlo deset let od své rekonstrukce, a rovnou zbrusu novým muzikálem Bonnie a Clyde.

K této příležitosti znovuotevření divadla po povodních a rekonstrukci se divadlo rozhodlo podpořit tuto událost v létě, kdy orchestr, sbor a sólisti „obráželi“ s tím nejlepším z Hudebního divadla Karlín live hudební festivaly (Barvy léta, Benátská!, Keltská noc a Sázavafest) a na závěr samo uspořádalo na pražské náplavce open air ochutnávku a navíc představilo kostýmy připravovaného muzikálu.

Muzikál Bonnie and Clyde totiž již došel ke generálním zkouškám a je připraven v říjnu uvítat první platící diváky! Muzikálová gangsterka, plná napětí, vášně, romantiky a nadhledu uchvátila inscenátory nejen notoricky známým příběhem, ale hlavně úchvatnou hudbou Franka Wildhorna, známého u nás již muzikály Jekyll a Hyde a především Carmen, kterou dosud divadlo uvádí a je stále beznadějně vyprodaná! Jeho hudba má lehkost, je melodická a pestrá a některé písně mají velmi pravděpodobně hitové ambice! Velká show s velkými sbory a taneční company, jak jsou na to diváci v tomto muzikálovém stánku zvyklí je i hvězdně obsazena, v hlavních rolích se objeví mj. Dasha, Markéta Procházková, Václav Noid Bárta, Martin Písařík, Jitka Schneiderová, Bára Skočdopolová, Bohouš Josef, David Kraus, Lukáš Kumpricht, Kamil Střihavka a v činoherních rolích třeba Ivana Andrlová, Mirka Pleštilová, Ilona Svobodová, Vladimír Beneš, Miloslav Mejzlík a Martin Zahálka.

Foto: Studenta

Premiéra Bonnie & Clyde se chystá na 13. října tohoto roku, skoro na den přesně od otevření. To proběhlo 12. 10. 2006 společně s premiérou muzikálu Producenti.

K příležitosti výročí vydává Hudební divadlo Karlín i výpravnou knihu mapující celou historii divadla od jeho vzniku v roce 1881 po dnešek. Knihu autora Pavla Bára „Hudební divadlo Karlín – Od varieté k muzikálu“ lze od konce září koupit v divadle a vybraných knihkupectví nebo on-line na www.hdk.cz.

Foto: oficiální foto (David Kraus)

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější