Ideální dovolená? Zkuste ve stylu Hry o trůny

Ideální dovolená? Zkuste ve stylu Hry o trůny

Jste i vy jedním z miliónů fanoušků seriálu Hra o trůny, kteří už se nemohou dočkat premiéry šesté řady? Chtěli byste někdy atmosféru seriálu zažít na vlastní kůži? Nyní tu možnost máte, a navíc vám nebude hrozit tak velké nebezpečí smrti jako většině postav! Airbnb totiž nabízí hned několik možností ubytování přímo v místech, kde se kultovní seriál natáčí. Podívejte se, kam zamířit na příští dovolenou!

1. Poznejte zemi draků v Zálivu otrokářů (Maroko)Cena: 565 Kč za noc

Užijte si nádherný výhled na město Aït-Ben-Haddou, které posloužilo jako kulisa seriálového Zálivu otrokářů. Dopřejte si u toho skvělou snídani na terase malebného marockého domku.

Foto: Studenta

2. Odpočiňte si v Dorne, sídle rodu Martellů (Španělsko)Cena: 2 089 Kč za noc

Seriálová oblast Dorne je sice samá poušť, ale jeho hlavním městem je krásný Slunečný oštěp. Prosluněné prázdniny zažijete i ve španělské Seville, která byla jedním z míst natáčení páté série. Zelenající se nádvoří a zdobnou architekturu sídla Martellů zde najdete na každém kroku.

Foto: Studenta

3. Panujte na svém vlastním hradě (Irsko)Cena: 3 612 Kč za noc

Kde jinde strávit královskou dovolenou než na skutečném hradě ze 14. století? Spát budete v ložnici v nejvyšším patře krásně zrenovované stavby. Na hradbách, ze kterých je vidět daleko do kraje, si budete připadat jako skuteční členové Noční hlídky.

Foto: Studenta

4. Užijte si pohled na Královo přístaviště (Chorvatsko)Cena: 639 Kč za noc

Dovolená v Chorvatsku nemusí být povinná nuda s rodiči. Nedaleko historického centra Dubrovníku najdete nabídku ubytování s úžasným výhledem na pobřeží Dalmácie a ostrov Lokrum. Až se kolem sebe rozhlédnete a ucítíte vůni moře ve vzduchu, nebude těžké představit si, že právě vy jste králem tohoto města.

Foto: Studenta

5. Nechte se okouzlit přírodou v srdci divokého Západozemí (Island)Cena: 4 178 Kč za noc

Island je místem nejsevernější části Západozemí. Hodinu jízdy od Rejkvavíku najdete malebnou chatku obklopenou národním parkem Thingvellir, který sehrál roli v epické bitvě Ohaře a Brienne. Vám zde ale žádné nebezpečí nehrozí, snad jen usnutí ve vířivce.

Foto: Studenta

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější