iShorts: Akčí nářez v krátkých filmech objede celou republiku

iShorts: Akčí nářez v krátkých filmech objede celou republiku

Myslíte, že na pořádnou akci potřebujete pár milionů dolarů, Míšu Záliva a zástup ajťáků s tři déčkovou výrobnou? Tak to se přijďte podívat na říjnový program iShorts. Režiséři krátkých filmů umí vyrobit všechno od sci-fi přes akční komedie a střílečky až po kung-fu mazec za kapesné vyšší střední třídy a nepoznáte rozdíl. A to všechno za něco málo přes sto minut. Jak jsme říkali hned na začátku : Zkrátka akce.  

Akční řežba začne 8.října v pražském Bio Oko a pak vyrazí na turné po Čechách a Slovensku. Vezme si na mušku Ostravu, Zlín, Jablonec nad Nisou, Brno, Hradec Králové a pak přinese zkázu taky do Bratislavy, Trnavy a Žiliny.

Přidejte si událost na Facebooku

iShorts do tohohle programu dostali úplně všechno, co by člověk od akčního filmu mohl chtít. Základ je samozřejmě poctivá nervy drásající střílečka s nevyprázdnitelnými zásobníky. Ryan Connoly je modla všech začínajících filmařů a dokonce založil školu, kde učí, jak točit profi akčňáky za pár šupů. Jeho nejnovější film Proximity prostě nemůže být zklamání.

Akci, srandu a drsňácké hlášky, že by se za ně nemusel styděl ani poslední skaut, si zase užijete v komediích The Come Up nebo The Action Hero's Guide to Saving Lives, kam se režisérovi Justinu Lutskymu podařilo nacpat snad všechna akční klišé, kterými se svalovci s obříma bouchačkama pyšní.

Co by to bylo za pásmo akčních filmů, kdyby v něm neumřelo pár nácků? A právě proto je tu Project Arbiter, který jich se svým sci-fi oblečkem pokosí tolik, že by si vysloužil pochvalně zvednuté obočí i od nejhanebnějšího pancharta seržanta Stiglitze.

Kdy a kde to vypukne

Praha - 8. 10.

Hradec Králové - 14. 10.

Žilina - 14. 10.

Trnava - 14. 10.

Brno - 15. 10.

Ostrava - 15. 10.

Jablonec nad Nisou - 15. 10.

Zlín - 15. 10.

Bratislava - 15. 10.

Samozřejmě nemůže chybět poctivá sci-fi Lunar odkud jinud než z vyhnanecké kolonie na měsíci a taky post apokalyptické drama o dvou bratrech, kteří se snaží přežít na umírající Zemi Aftermath.

Nemůžeme zapomenout ani na dotek Asie : Bleskových kopanců a skoro nepostřehnutelných chvatů si užijete dostatek v Burning Hearts od Jamese McFaye. Korejský film Controller nakonec ještě trochu překroutí erotickou fantasii mnoha manga milovníků : Jak by to vypadalo, kdyby je mohla ovládat krásná Asiatka.

Ano. Dostat vaší přítelkyni na všechny tyhle filmy by vám trvalo rok a stálo by vás to všechny díly Twillightu a několik repríz Zápisníků lásky. Navíc tady máte i možnost, že jim přijde na chuť. Berte to jako takovou degustaci.

Deset důvodů, proč jít na rande na iShorts; Zkrátka akce

  • Když se vám první film nebude líbit, u některýho ze sedmi dalších to prostě musí vyjít.
  • Když se bude nudit ona, můžete jí ještě sedmkrát tvrdit, že ten další bude lepší.
  • Když vás bude strašlivě štvát některá z postav, nejpozději za čtvrt hodiny přestane otravovat.
  • Když bude nábožně viset očima na nějakým slizkym hezounovi, za chvíli se ho zbavíte navždycky.
  • Když ten hezoun konečně chcípne a ona to vořve, za chvíli se objeví jinej, kterej jí zlepší náladu.
  • Když vám zrovna některej film nesedne, můžete dojít pro drinky. Aspoň nestihne vystřízlivět.
  • Biebrů, Pattisonů nebo Kutcherů se fakt bát nemusíte.
  • 8 akčňáků teď pro vás = jedna romantická uslintanost příště pro ní = fér obchod, ne?
  • Možná konečně objevíte žánr, kterej jí taky bude bavit.
  • Na výtku, že to bude nudný a dlouhý máte jasnou odpověď : Bude to krátký!

Co jsou iShorts

iShorts je nezisková organizace, která se snaží propagovat krátké filmy společně s jejich autory. Hlavní aktivitou iShorts jsou pravidelné projekce nejzajímavějších zahraničních a českých krátkých filmů, které probíhají v několika městech v České republice a na Slovensku. Program každé projekce je sestaven na určité téma. Pravidelně našim divákům přinášíme krátké filmy z významných filmových festivalů jako jsou: Cannes, Berlinale, Clermont-Ferrand, Sundance a mnoho dalších. Jako první ve střední a východní Evropě jsme divákům představili všechny finalisty ceny americké Akademie filmových umění a věd za nejlepší hraný a animovaný krátký film včetně vítězných filmů. Úzce spolupracujeme s Evropskou Filmovou Akademií a mezi naše další úspěšné programy patří pásma krátkých hororů, soutěž o nejlepší kameru v krátkém filmu nebo programy zaměřené na světové metropole New York a Londýn.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější