Jak na nezapomenutelnou rozlučku s rokem 2017?

Jak na nezapomenutelnou rozlučku s rokem 2017?

Organizovat silvestrovskou párty není jen tak. Poslední dny si proto jistě pokládáte otázku, jak přichystat takovou, kterou byste si spolu s vašimi kamarády opravdu pořádně užili. Ideální místo pro její konání za vás sice neseženeme, ale se zbytkem vám rádi pomůžeme. Jste připraveni uspořádat párty, na kterou vaše parta dlouho nezapomene?

Silvestrovské chuťovky

K Silvestru neodmyslitelně patří nejrůznější dobroty, které si každý v průběhu večera zobe podle chuti. Připravte například sýrové prkénko. Jak na to? Pokud máte doma větší prkénko, případně nějaký podnos, máte už z poloviny vyhráno. Stačí už totiž jen vyrazit do obchodu pro potřebné ingredience. První zastávkou by měla být samozřejmě sýrárna, ve které nakoupíte různé druhy sýrů jako například kozí a ovčí sýr, tvrdý sýr, sýr s bílou plísní na povrchu a sýr s modrou plísní. Na prkénku by kromě sýrů mělo být také sušené a čerstvé ovoce, dále by neměly chybět různé druhy oříšků, krekry a slané tyčky. Asi hodinu před začátkem párty na vás ještě čeká poslední krok - vyndejte nakoupené ingredience z lednice a naaranžujte je na prkénko nebo podnos a máte hotovo.

Foto: Studenta

Chuťové pohárky vašich hostů potěšíte i francouzským slaným koláčem zvaným quiche. Recept na tuto pochoutku najdete například na blogu Kateřiny Saint Germain My Cooking Diary. Připravit můžete také BBQ kuřecí křidýlka, recept podle Zdeňka Pohlreicha najdete zde.  K tomu se budou perfektně hodit netradiční hranolky – řepové, celerové, mrkvové a batátové. K nim můžete připravit například hummus – vařenou nebo konzervovanou cizrnu rozmixujte za pomalého přilévání olivového oleje. Následně dochuťte solí, pepřem, šťávou z citronu a podle chuti i chilli. Vše ještě jednou promixujte, aby opravdu vznikla hladká pasta, a můžete podávat.

Možná vám už chvíli vrtá hlavou, proč jste zatím v tomto článku nenarazili na recept na jednohubky. Nebojte se, rozhodně jsme na ně nezapomněli. Zkuste ale do přípravy této chuťovky zapojit ostatní! Jak? Vyhlaste soutěž o nejlepší jednohubku a nechte vaše kamarády, ať každý z nich doma připraví několik kousků. Nejen, že si ušetříte trochu práce, ale vaši partu naladíte na samotný večer a u hodnocení jednotlivých výtvorů se jistě pobavíte. Dobrou chuť!

Foto: Studenta

Alkoholické i nealkoholické potěšení

Žádný večírek se neobejde bez dobrého pití a ten silvestrovský už vůbec ne. Ponechme stranou půlnoční přípitek, na který se většinou bouchá lahev sektu nebo šampaňského, a soustřeďme se na drinky, které můžete vašim hostům nabídnout v průběhu večera. Víno, pivo a ochucené nealkoholické nápoje jsou klasika, kromě nich ale můžete snadno a rychle vykouzlit i pár koktejlů.

Jedním z nich je například Malibu Sunset, který připravíte tak, že do skleničky s ledem přilejete 30 ml Malibu, pak 90 ml ananasového džusu a nakonec pomalu ze strany na spod skleničky 10 ml Grenadine. Koktejl Blue Shark připravíte také během chvilky. Stačí dát do shakeru (pokud nemáte, použijte například zavařovací sklenici) led, 22 ml tequily, 15 ml vodky a 15 ml Blue Curacao. Pořádně vše v shakeru protřepte a nalijte do skleničky na martini.

Do třetice můžete připravit nealkoholický koktejl Mock Whiskey. Do sklenice s ledem přilejte cca 25 až 50 ml limetkového džusu nebo šťávy (podle velikosti skleničky), poté dolijte zázvorovým pivem. Všechny koktejly můžete dozdobit, například spirálkou z citrusů, měsíčkem limetky nebo párátkem s napíchnutým ovocem.

A ještě jedna důležitá věc. Nezapomínejte, že silvestrovský večer je maraton, ne sprint!

Foto: Studenta

Hry, u kterých si smíchem prodloužíte život

Bez zábavného programu by to na Silvestra nešlo. A protože párty bude nepochybně od odpoledne až do rána, potřebujete pořádnou zásobičku her. Připravte si pro vaše hosty nějaký známý film nebo seriál, pusťte jim ho, ale bez zvuku. Následně si mezi sebou rozdělte jednotlivé postavy a zkuste si zahrát na profesionální dabéry. Filmy a seriály dostanou ve vašem podání určitě zcela nečekaný rozměr.

Zkoušeli jste někdy někoho různými grimasami rozesmát? Tentokrát si ale tento úkol ztižte. Rozdělte se do dvojic, sedněte si proti sobě a něčeho se pořádně napijte, ale nepolykejte. A teď se snažte toho druhého rozesmát, aniž byste vyprskli.

Beer Pong je klasika, která by neměla chybět na žádné párty. Rozdělte se do dvou týmů, každý tým si na svou stranu stolu umístí šest až deset kelímků naplněných pivem a jeden kelímek na umívání pingpongového míčku. Úkolem každého týmu je hodit míček do kelímků protihráče. Když se vám to podaří, soupeř ho musí vypít. Vyhráváte, pokud trefíte všechny protihráčovy kelímky.

Hra s názvem Bottle Blow zase spočívá v tom, že vezmete balíček karet a umístíte ho nahoru na lahev. Poté se po jednom střídáte a vaším úkolem je pokaždé, co budete na řadě, sfouknout jednu nebo dvě karty. Cílem je nebýt tím, kdo sfoukne poslední kartu. Pokud ji sfouknete nebo sfouknete rovnou celý balíček, prohráli jste.

A na poslední hru, kterou si můžete zpříjemnit večer, budete potřebovat pár prázdných papírků a tužku. Vašim hostům je na začátku hry rozdejte a poproste je, aby na každý z nich napsali podstatné jméno, které je zrovna v tu chvíli napadne. Vy se samozřejmě zapojte také. Až budete mít všichni vymyšleno a napsáno, dejte papírky doprostřed stolu a to tak, aby nikdo neviděl, co je na nich napsáno. Domluvte se, kdo hru začne. První, kdo bude na řadě, si vytáhne papírek, na kterém bude některým z hráčů napsané podstatné jméno (nevadí, pokud si vytáhnete papírek, který jste psali vy). Do pěti vteřin musí hráč začít na dané téma mluvit, jinak vypadává ze hry. Ve chvíli, kdy začne povídat, tahá si papírek další hráč. Ten ale musí nejen začít okamžitě mluvit, až předešlý hráč domluví, o vytáhnutém tématu, ale zároveň je jeho úkolem navázat na předešlého hráče. Všichni dohromady byste tak měli vytvořit příběh. Hra končí ve chvíli, kdy dojdou papírky, nebo když všichni hráči vypadnou.

Chuťovek, koktejlů a her se na Silvestra hodí daleko více, náš článek by se ale tak stal nekonečným. Dejte nám proto v komentářích vědět, co plánujete na letošní silvestrovskou párty vy, nebo s čím jste měli minulé roky úspěch! A ať už budete Silvestr slavit jakkoliv, hlavně vám přejeme, ať si ho užijete podle svého!Text: Kristýna DolejšováFoto: Unsplash.com

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější