Jak přežít náročnou kalbu.. (5 tipů)

Jak přežít náročnou kalbu.. (5 tipů)

Na základě našich bohatých zkušeností z večírků, party, oslav i vícedenních fesťáků jsme pro vás připravili list tipů, které vám usnadní přežití těchto nezbytných součástí studentského života. Nehrajeme si přitom na vševědy, a budeme rádi, když nás v diskuzi doplníte nebo opravíte.

Dobře se před akcí najíst a vyspat je rada pro kaliče – začátečníky. Pojďme k trochu „advanced“ tématům:

1. Prachy

Je samozřejmě potřeba si dopředu střízlivě rozmyslet, kolik chcete za večer utratit, a vzít si s sebou třeba 50% až dvojnásobnou rezervu. Stanovený rozpočet téměř jistě překročíte, a rezerva je na taxík domů. Pro frajerky, které vyráží na kalbu se stovkou v kapse, to znamená, že si vezmou stopade nebo dvě kila :-) Více o tom, kolik prokalíme.

Ještě jedna poznámka k placení drinků za holky. Asi jenom naivky by čekaly, že za ně budem platit celý večer, ale první drink je trochu obchod. Dej mi 15 minut tvého času a dostaneš za to drink ... pak se oba rozhodnem, jestli to má smysl dál. Na tento obchod je potřeba myslet při tvorbě rozpočtu, tzn. pro kluky dostatečný cash na lov, a pro holky rozhodnutí, jestli si vezmou svoje prachy, nebo budou poslouchat zase ty samé řeči o tom, jak jim to sluší a že by se mohlo zajít někdy na kafe nebo na film.

TIP: Není od věci rozměnit velké bankovky v počátku večera, kdy jste ještě schopní počítat, kolik vám obsluha vrací…

2. Ochrana

Jestli se chystáte toulat nočním velkoměstem, je vhodné zvážit v předstihu všechna bezpečností rizika. V praxi to znamená dvě složky: možnost nevítané společnosti a riziko nevítaných následků.

Prvnímu se můžete vyhnout hlavně ostražitostí, dívejte se, kdo se dívá, jak se dívá a proč se dívá, zvlášť pokud jdete zapadlou ulicí. Nechávejte si odstup od cizích lidí, aby vás nemohli překvapit rychlým útokem. Pepřák, slzák nebo podobná hračka nemusí být od věci, zvlášť ve stavu, kdy se těžko mluví, o utíkání ani nemluvě. S cizíma lidma se nebavte, pokud není v blízkosti dostatek dalších lidí..

V druhé kapitole se dostáváme k ochraně jiného charakteru. Nošení jednoho starého kondomu v peněžence je asi nejhorší věc, kterou může kdo udělat. Pokud nemůžete vyloučit náhodné sblížení v průběhu večera, mějte u sebe aspoň dva kusy.. I tak to nemusí stoprocentně klapnout, a některé holky mají dopředu nachystané takové ty prášky, které vás zachrání i zpětně, čímž se chtějí vyhnout návštěvě pohotovosti v sobotu dopoledne pro recept.

TIP: Dlouhodobá antikoncepce vás většiny rizik zbaví, ale i tak berte vážně ty kondomy.

3. Seznamování a vůbec „socializing“

Možná jsem měl kapitoly jinak seřadit :-) seznamování má pár zásadních pravidel, které vám umožní hladký průběh večírku.

Foto: Studenta

Snažte se maximálně vnímat lidi kolem vás, jejich gesta a náladu. Dívejte se, kdo s kým přišel, kdo s kým tančí. Pokud vám opačné pohlaví „uteče“ víckrát za večer, není prostě váš den, běžte radši domů a šetřete síly na příště – pokles formy se stává i těm nejlepším z vás.

Bavte se a buďte pozitivní, nikdo nemá při seznámení náladu na vaše problémy. Nesnažte se sbalit personál barů a diskoték – u servírek to většinou nemá smysl, protože jsou střízlivé a navíc zvyklé na „opilé“ komplimenty, a u pohledných barmanů si můžete být téměř 100% jisti, že už něco měli s některou z vašich kamarádek.

TIP: Seznámení se stejným pohlavím otevírá nenucenou cestu k dalším novým známostem, jen je potřeba postupovat opatrně!

4. Alkohol

Jedno společenské pravidlo praví, že bychom se měli odebrat domů ve chvíli, kdy máme pocit, že se s další skleničkou alkoholu budeme bavit ještě lépe – kdybych se tímto řídil, tak bych pít ani nezačínal. Na druhou stranu, prvních pár drinků člověka dostane do nálady, ale určitě je lepší pít s mírou a prokládat alkohol vodou. Nakonec zjistíte, že si člověk užije akci nejvíc, když je sice v náladě, ale o malinko míň než ostatní. Jednak toho víc vnímá, jednak si toho víc pamatuje, a v neposlední řadě působí vedle narvaných kolegů navenek tak nějak střízlivěji...

TIP: Správný gentleman se má držet jednu skleničku za dámou.

5. Spánek

Závěrem jednak rada nad zlato: kvalitní spánek po protančené noci vám zajistí špunty do uší. Většinou je málokdo z okolí ochoten přizpůsobit se vašemu návratu nad ránem a spánku do odpoledne, a opravdu nerušený odpočinek vám zajistí kousek pěny za pětikorunu. Více rad na téma jak vyzrát na kocovinu najdete v dřívějším článku.

Petr Janíček

PS: jestli se vám tento článek líbil, sdílejte jej na facebooku.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější