Jak se oblékají studenti kreativních oborů?

Jak se oblékají studenti kreativních oborů?

Kdo jiný by měl do svého oblékání vnést kreativitu a hravost než studenti umění? Vypravili jsme se za nimi a podívali se jim na zoubek (a na boty).

Jo, to by šlo

Foto: Studenta

Vše jednoduše sladěné. Nic, co by na sebe upozorňovalo, ať už v pozitivním, či negativním slova smyslu. Světlé boty i modrošedé kalhoty si s černou bundou rozumí a ta rozepnutá modrá košile vykukující zpoza svršku vypadá taky velmi nadějně. Opotřebovaná brašna přes rameno toho asi zažila podstatně víc než její vlastník a na vzhledu se to řádně podepsalo, ale i k celému outfitu jde. Má-li to být ležérní styl působící uceleně a bez sebemenších kiksů, pak je úkol splněn.

Komfort ano, móda ne

Foto: Studenta

Tahle divoženka si svůj model poslepovala podle libosti a pohodlnosti. Šedočerný svetr s jemnými proužky vypadá hezky, ale vzít si k němu letní béžové plátěné kraťasy nebyl zrovna šťastný tah. Kdyby byly z pevnějšího materiálu, určitě by celkový dojem narostl do lepších čísel. Zlatý přívěsek na krku se vyvedl. To, co slečna svírá v pravé ruce, už nikoli. Tento typ tašky má sloužit především pro nákupní účely, proto má taky na spodní straně ten černý váček, do kterého se má celá taška zabalit a následně ukrýt v kabelce, dokud nebude opravdu potřeba. Pokud se tu má mluvit o módě a ne o komfortu, s palčáky na nohou to určitě nepůjde.

Jednoduše nejlepší

Foto: Studenta

Tahle barevná kombinace vždycky zabere. Navíc zde není ani stopa po doplňcích, kapsičkách nebo jiném zdobení a přesto výsledek stojí za pozornost. Bílý kardigan mně doslova učaroval. Hned by měl v mém šatníku své čestné místo. Obyčejná poloprůhledná košile působí se zbytkem oblečení pěkně sehraně. Tmavé legíny a černé kotníčkové boty nemají chybu. Ani látková kabelka nezpestřuje celkový look žádným kovem. Pouze dodává na jednoduchosti a v té je krása.

Ohrnuté jsou IN

Foto: Studenta

Tak co s tebou, chlapče? Proti černému tričku s potiskem výhrady nemám. Bunda tzv. field jacket (omlouvám se za tu angličtinu, ale někdy je zkrátka trefnější) má dnes v módním průmyslu své zasloužené body a ty putují automaticky i k tomuhle nositeli. Ohrnuté jeany teď letí i v pánské sekci, ať se to zdá sebeprapodivnější. Ale co ty tenisky? Švédská značka WeSC, kde byly boty zakoupeny, nabízí spoustu krásných a originálních polobotek a ty si vybereš zrovna tyhle. Velká škoda.

A zase ty boty!

Foto: Studenta

Dívka vprostřed chodníku má už na první pohled osobitý styl. Lehká černá bundička ANO! Vzorované legíny pro zpestření určitě neškodí. Velké galaktické brýle jdou k outfitu bezvadně a slečně sedí jako… vy víte co. K všemožným vakům mám slabost, a i když tenhle někomu možná připomene sáček na úbor na tělocvik, tak za mě je to druhé velké ANO. Problém s botami dnes mělo už několik pózujících studentů a ani tato slečna není bohužel výjimkou. Nevzhledný pár na mě dýchl depresivní náladu a bílé ponožky, které v otevřené obuvi stále nedokážu přijmout jako trendy prvek, to rozhodně nevylepšily.

Pokud se nebojíte vynalézavých zlodějíčků ve velkých městech, může být batůžek nebo vak příjemnou alternativou kabelky. A teď nemám na mysli žádný sportovní bágl s deseti kapsami a přihrádkou na pití. Módní řetězce nabízí širokou nabídku od kožených, vzorovaných přes ocvokované až po vintage styl. Stačí si jen vybrat.

Foto: Studenta

Text: Klára Ludvíková

Foto: Kuba Feranec

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější