Jak si užít kalbu venku? 5 nejprofláknutějších verzí a na co dát pozor

Jak si užít kalbu venku? 5 nejprofláknutějších verzí a na co dát pozor

Horké letní noci svádí k tomu trávit čas venku. V tropických vedrech bývá po setmění velmi příjemně a celá noc se tak dá strávit pod širým nebem bez sebemenších problémů. Jak si takovou kalbu venku užít a na co si dát pozor? Přečtěte si tipy Studenty a prožijte nezapomenutelné venkovní radovánky.

Parčík

Je ze všech jmenovaných lokacích jedním z nelevnějších. Pokud objevíte nějaký otevřený park nebo jiné veřejné místo – máte vyhráno. Pak už stačí jenom sbalit deku a navštívit nejbližší obchod, kde se vybavíte patřičnými zásobami na celý večer. TIP: vybírejte i podle okolí – v blízkosti stanoviště se hodí mít po ruce nějakou večerku nebo benzínku. Pro případ, že by vám došly zásoby. Trempíci by si neměli zapomenout kytaru.

Na co pozor: Zjistěte si, kde ve vašem městě nebo obci platí zákaz pití alkoholu na veřejnosti. Takové předčasné ukončení mejdanu milými strážníky či pokuta dokáže večer znepříjemnit. A taky před rozbalením deky pořádně prozkoumejte trávník...

Grilovačka

Letní grilovačka patří mezi evergreeny prázdninových dní. Pokud vlastníte gril a nějakou pěknou zahrádku nebo terasu, můžete to rozjet ve velkém. Domluvte se s každým, kdo co přinese (někdo naložené maso, jiný klobásky či zeleninu) a zapojte i kreativitu a připravte pár dipů a omáček k masu. TIP: Zkuste si připravit velké americké burgery – bude vám stačit mleté maso nebo steaky, speciální hamburgerové housky a zbytek podle chuti – cibule, okurky, rajčata, hořčice a kečup. S tím budete mít úspěch.

Na co pozor: Pokud chystáte pařit dlouho do noci a být u toho hodně hluční, upozorněte své sousedy a pokuste se s nimi rozumně domluvit. To platí i o grilování na balkoně. Pozor na čoud u oken, mohli by přijet hasiči a pokuta by vás neminula.

Foto: Studenta

Chata

Kdo má vlastní chatu, má o prostory na letní pařby postaráno. Tyto párty mají tu výhodu, že se dají provozovat i několik dní v kuse a přitom si i něco dobrého ugrilovat nebo opéct u táboráku. Když chatou vy ani vaše rodina nedisponuje, máte možnost si třeba v kempu pronajmout chatičku nebo bungalov.

A na co si dát pozor? Když za chatu zodpovídáte, padají všechny průsery na vaši hlavu. Je velmi nepříjemné vysvětlovat rodičům nebo majitelům chaty, jak došlo k prokopnutí dveří, urvání nohy od stolu nebo ohořelým futrům.

Foto: Studenta

Zahrádka

Pro měšťáky, kteří nemají možnost se vyvalit někde venku, jsou tu zahrádky. Nevýhodou je, že většina z těch, které patří k nějaké kamenné hospodě, zavírá už v deset. Což je, přiznejme si, v létě spíš doba, kdy se začíná, než končí. Naštěstí jsou tu ale i speciální zahradní restaurace, kde můžete sedět i dlouho po půlnoci (většinou okolo řeky nebo ve větším parku) a kde vám při troše štěstí udělají i nějaké to BBQ.

Nevýhoda je jasná – kromě brzké zavíračky vás to také přijde nejdráž.

Hřiště

Adrenalinový tip pro ty, kteří dávají před strohým sezením a povídáním přednost aktivní zábavě. Na opuštěném dětském hřišti se můžete v noci parádně vyblbnout. Dětské prolézačky a klouzačky po pár pivech či panácích lákají. Foťáky s sebou!

Nevýhody: Nehodí se pro příliš opilé, protože by se mohli místo pobavení spíš zranit. Podnapilý člověk si ublíží i na té nejnevinnější houpačce. Jo a pozor na kolotoč…

Míša Raková

A kde nejraději v létě kalíte vy? Podělte se s vašimi tipy v diskusi pod článkem.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější