K čemu je studium? Ke slevám na telefon! Co nabízejí operátoři?

K čemu je studium? Ke slevám na telefon! Co nabízejí operátoři?

Jistě to moc dobře znáte. Párkrát jste se minulý měsíc zakecali při telefonování. Potřebovali jste přeci vědět, kolik absencí je povoleno na nejnudnější přednášce semestru, jestli už se vaše vyvolená rozešla se svým přítelem nebo kdeže to mají slevy na ty super sluneční brýle! Užitečné informace se nedají vyvážit ani zlatem, to je jasné. Vy je však budete muset zaplatit galvanicky pokovenou ocelí, ze které se vyrábí české mince. Množství oceli roste přímo úměrně s množstvím vyměněných informací a je zobrazováno na výpisech z účtů vašich telefonních operátorů. Studenta.cz se rozhodla, že pro vás vypátrá možnosti, jak můžete v džungli telefonních čísel využít svého statutu studenta a zužitkovat ho k získání slev nebo výhodných telefonních tarifů.

Vodafone Student

U většiny operátorů je využití studentských výhod limitováno věkem. U Vodafonu musíte splnit podmínku stáří 15 – 26 let. Pokud se pohybujete v tomto limitu, můžete využít nabídku Vodafone Student. Ta vám nabízí buď o polovinu levnější internet oproti standardním tarifům (Student Online) nebo kredit navíc k vašemu základnímu tarifu (Student Extra).

Vodafone nabízí nejrůznější tarify lišící se paušální měsíční částkou a cenou za jednotlivé provolané minuty a SMS. Pokud si nějaký tarif vyberete a rozhodnete se zužitkovat svoje studium, připlatíte si k základní částce vybraného tarifu 150 Kč navíc a váš kredit se zvedne o 300 Kč. Obě služby – Online i Extra – můžete kombinovat nebo využívat samostatně.

Velmi příjemný je také systém započítávání provolaného času – po první provolané minutě vám Vodafone účtuje hovor po vteřinách. Seberte svoje potvrzení o studiu a utíkejte do kamenné prodejny Vodafonu – tarif vám bude platit po celých 12 měsíců od aktivace.

O2 [:kůl:]

I u O2 stačí potvrzení o studiu a věk od šesti do šestadvaceti, smlouvu pak uzavíráte na dva roky. Na rozdíl od Vodafone nabízí O2svým mladým uživatelům přímo studentský tarif O2 [:kůl:], který vás bude stát 250 korun na měsíc.

V rámci tarifu získáte 60 volných minut, které když nevyčerpáte, můžete si je převést na další měsíc. SMSky na mobily v síti O2 budete mít kompletně zadarmo a SMS do ostatních sítí vás přijdou na 1,60 Kč za kus. MMS budete mít taktéž velmi levné – za jednu dáte 5,90 Kč. Specialitou O2 je videovolání za 1 korunu za minutu.

Náš „modrý“ operátor navíc nabízí několik užitečných služeb – na dva měsíce můžete studentský tarif vyzkoušet, pokud vám nebude vyhovovat, můžete ho změnit nebo vypovědět. Pokud si tarif objednáte a koupíte přes internet, získáte bonus v podobě 50 volných SMS do všech sítí každý měsíc po dobu půl roku. A poslední výhoda, kterou objevíte na stránkách O2 Young Zone pro mladé, je 300 volných SMS kamkoli, pokud si aktivujete tarif do konce března.

T-mobile pro mladé

T-mobile zřejmě myslí i na ty, kteří se při studiu zasekli nebo vůbec nestudují. K aktivaci tarifu stačí, když jste ještě nedosáhli sedmadvaceti let. Jste-li mladí a neklidní, což se projevuje častým voláním a smskováním, můžete se vybrat ze dvou tarifů – Bav se a Bav se s Mých5, což je vůbec nejlevnější tarif pro mladé. Za druhý ze jmenovaných zaplatíte za měsíc jen 99 korun.

V čem tarif spočívá? Na pět vybraných čísel, ať už patří do jakékoli sítě, můžete posílat SMS zcela zdarma a máte také levnější volání. Druhý paušál – Bav se – vás přijde na 228 Kč za měsíc a zaručuje vám 50 volných minut a 100 volných SMS do jakékoli sítě, k dobru máte i tři MMS úplně gratis. Oba dva tarify pak nabízí speciální službu, takzvané tarifní prázdniny, kdy můžete až na 12 týdnů deaktivovat svojí SIM kartu a po celou dobu neplatit měsíční paušál. To pokud byste chtěli cestovat. Pokud chcete třeba nakupovat, T-mobile vám k tarifům pro mladé nabízí také výhodné pořízení slevové karty Alive.

Jestliže si tarify aktivujete přes internet (a můžete je i beztrestně kombinovat), získáte na půl roku 20 procentní slevu ze základních částek měsíčních paušálů. A pokud smlouvu s operátorem uzavřete na dva roky, můžete si za zvýhodněnou cenu vybrat nový mobil.

Čeští mobilní operátoři, jak je vidět, myslí na svoje mladé ovečky. Vy ovšem netvoříte žádné studentské stádo a můžete si vybrat, jaká nabídka vyhovuje vašim potřebám nejvíc. Pokud jste se v některém z nabízených tarifů shlédli, nic vám nebrání změnit v okamžiku operátora. V Česku už totiž nemusíte měnit své telefonní číslo. Takže – který tarif vám přijde nejvýhodnější?

Eva Samšuková

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější