Kam ještě vyrazit, než začne škola?

Kam ještě vyrazit, než začne škola?

Někomu začíná semestr už za necelý měsíc, někomu až začátkem října. Ať tak či tak, pořád ještě zbývá spousta času na to utéct tomu českému dešti a vyrazit do zahraničí. A to dokonce i levně!

Pokud jste se za celé prázdniny ještě nedostali k moři, teď je šance! Koncem srpna a v září totiž mnoho cestovních kanceláří zlevňuje, a vás tak zájezd, za který byste dříve dali majlant, může vyjít dost levně. Nejlevněji seženete ty zájezdy, které odjíždějí do týdne. Může se tak stát, že poletíte za čtyři dny, nebo dokonce hned druhý den.

Foto: Studenta

Do Turecka i pod 5 000 Kč

Nejlevněji vyjde na konci prázdnin Turecko. Jestli nejste nároční, vyjde vás týden letecky do tříhvězdičkového hotelu i pod 4 600 korun. Je to sice bez stravy, ale i po přičtení té vás dovolená vyjde velmi levně. Původně by přitom zájezd stál až 10 000 korun, cestovní kanceláře se ale na poslední chvíli snaží zaplnit prázdná místa, a čtyřhvězdičkové hotely tak startují už na částkách okolo 5 000 korun a za 6 000 korun už seženete i pěknou pětihvězdu. I s All Inclusive většinou nepřekročí finální částka 10 000 korun za komplet týdenní pobyt.

Mysleli jste si na Krétu? Zkuste raději Itálii nebo Španělsko

Pokud vás neláká Turecko, stačí si připlatit pár stovek a můžete se podívat i do Itálie nebo do Španělska. Až o několik tisíc dráž totiž vyjde paradoxně Egypt, který býval léta zařazován mezi nejlevnější destinace. Ani Řecko teď nepatří mezi nejlevnější varianty, polopenze v tříhvězdičkových hotelích startují na 12 000 korun - za cenu o 4 000 korun nižší přitom už máte v Turecku All Inclusive.

Můžete vyzkoušet třeba i lázně a spa pobyty za poměrně levno. Například v Maďarsku vás full body péče vyjde za týdenní pobyt zhruba na 6 000 korun. Pokud vyberete dobře, strávíte navíc dovolenou u termálních jezer.

Foto: Studenta

Co takhle eurovíkend?

Nechce se vám k moři nebo už nemáte tolik času? Zkuste eurovíkend! Velmi ale záleží, jakou zvolíte destinaci. Některé z nich totiž bývají v tuhle dobu paradoxně dražší než týdenní dovolená u moře. Mezi oblíbené destinace se řadí například Paříž, kde vás čtyřdenní výlet se snídaní vyjde na 3 500 korun. Destinace jako Istanbul, Amsterdam nebo Londýn jsou ještě dvakrát dražší.

Levnější jsou víkendy třeba v Itálii nebo v Maďarsku. Tam vás třídenní zájezd v rámci eurovíkendu vyjde tak na 2 500 korun, a to i se snídaní, když dobře pohledáte.

Na exotiku si počkejte

Láká vás spíše exotika nebo poznávačky? Raději si počkejte. Tyhle destinace bývají v létě nejdražší a navíc i nejnepříjemnější, protože vedro je prakticky neúnosné. Nejlepší je jet na jaře nebo na podzim, kdy se teploty pohybují v přijatelných mezích a cenová kalkulace může být až poloviční. V zimě navíc startují tzv. first minute, v rámci kterých ušetříte i několik tisíc. Je dobré taky počítat s tím, když vás láká opačná polokoule, že jsou tam roční období přesně naopak než u nás. V Austrálii to ani tak nevadí, ale na takovém Novém Zélandě je nejchladněji právě v červenci a srpnu, a s tím už je třeba počítat.

Foto: Studenta

Pokud vám nevyhovuje ani jeden způsob cestování, je tu samozřejmě i třetí varianta. Dohodněte se s partou přátel a vyrazte na vlastní pěst. Hotel a veškeré další výdaje jsou plně ve vaší režii, takže záleží čistě jen na vás, jestli budete spát pod stanem a vařit si v ešusu, nebo spát v hotelu s All Inclusive.

Pokud chcete letět na vlastní pěst a nevíte si rady, zkuste například vyhledávače skyscannner, pelikan nebo obletsvet, které vám pomohou s vyhledáváním těch nejlevnějších spojení, takže ve finále dost ušetříte. Ubytování zase můžete sehnat přes Airbnb. Byla by škoda nevyužít posledních zbytků prázdnin a nic nepodniknout, tak rozhodně nečekejte a vytěžte z konce prázdnin všechno, co půjde.

Text: Veronika Doskočilová

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější