KICC: Ten dělá to a ten zas tohle. A všichni dohromady zazáříte v Lisabonu!

KICC: Ten dělá to a ten zas tohle. A všichni dohromady zazáříte v Lisabonu!

Zvládáš případové studie levou zadní a chtěl bys své síly porovnat s vrstevníky z celého světa? Pak sestav tým a pusť se do mezinárodní soutěže KPMG! Čím různorodější tým sestavíš, tím větší šanci na výhru budeš mít. Proč? Protože ty sice exceluješ v prezentaci, ale máš třeba slabiny v plánování nebo v analýze. Kamarád, který vyniká zrovna v tomhle, ti proto hodně ulehčí. Letošními hlavními tématy jsou Big Data a Financial Technology, takže rozhoď sítě i mezi kamarády techniky a ajťáky. Budou se hodit!

KPMG International Case Competition, zkráceně KICC, je mezinárodní soutěž známého člena Velké čtyřky. Tradičně se jí účastní na šest tisícovek studentů ze 440 univerzit z celého světa. Loni v Dubaji zvítězili Kanaďané, letos můžeš v Lisabonu vyhrát ty a tvůj tým. A i kdybys třeba netriumfoval, pořád alespoň nasbíráš nové zkušenosti, znalosti a kontakty, co jsou v životě vždycky k nezaplacení. Byla by škoda to nezkusit, nemyslíš?

Soutěžní týmy jsou čtyřčlenné a rozmanitost a široký záběr jejich členů je základ, proto se rozhodně nedrž při zemi. Ekonom, marketér, analytik i ajťák – každý z nich může tvému týmu dodat právě tu klíčovou výhodu, která vás odliší od konkurence a vyšvihne do vedení.

Jak to celé bude probíhat?

V rámci každého státu probíhají předkola, u nás tomu tak bude v Praze a Brně. O týden později se dvanáctka nejlepších týmů utká o postupové místo do mezinárodního finále, které proběhne v portugalském Lisabonu.

  • Deadline pro registrace
  • 23. 1. 2017
  • Předkolo v Brně
  • 6. 2. 2017
  • Předkolo v Praze
  • 7. 2. 2017
  • Národní kolo v Praze
  • 16. 2. 2017
  • Mezinárodní kolo v Lisabonu
  • 10. – 13. 4. 2017

Žádné hypotézy a co by kdyby, v soutěži máš jedinečnou příležitost vyzkoušet si na vlastní kůži profesi poradce, který nabízí řešení reálného obchodního problému, a to před porotou složenou ze zkušených odborníků z branže, kteří ti rádi dají feedback a tipy na to, jak zlepšit to, v čem si třeba nejsi jistý nebo kde máš mezery.

Naostro si vyzkoušíš své komunikační, analytické a prezentační schopnosti, zjistíš, jak ti klape práce v týmu a nakonec možná vyrazíš do Portugalska! (Mimochodem – jak se v Portugalsku loni v létě líbilo naší redaktorce Andree, si můžeš přečíst tady :) ) Takže pokud studuješ třetí až pátý ročník vysoké školy se zájmem o ekonomiku, byznys, techniku či finance a máš dobrou znalost angličtiny, určitě neváhej a hlas se.

Pro více informací o soutěži se podívej sem nebo se rovnou přihlas.

Držíme ti palce!

Text: Oliver Sálus

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější