Kinovýhled na duben – zběsilá akce, nostalgie i umění!

Kinovýhled na duben – zběsilá akce, nostalgie i umění!

Po silném březnu dubnová kinonadílka trochu poleví, ale vedle dohánění starších restů se na pár zajímavých titulů přece jen těšit můžete. Co byste neměli minout?

Ochraňte znovu vesmír!

Hned první dubnový čtvrtek nabídne dechberoucí návrat legendy. Pokud cítíte záblesk ironie, tak… máte pravdu. V kinech se totiž objeví nový film o Strážcích vesmíru! S více než dvě dekády starým seriálem spousta z nás vyrůstala, přestože zpětně musíme uznat, že se jedná o dost bizarní podívanou. V posledních letech na tohle téma vznikaly různé animované variace, které byly povětšinou dost mizerné. Nový film si je však podle ukázek dobře vědom brakovosti námětu a mohl by z ní dobře těžit. Hluboký zážitek nečekejte, ale jako večerní zábava s partou kamarádů by měli Power Rangers zafungovat dobře!

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Akce na kolech je zpátky

13. dubna se do kin přiřítí největší hit měsíce. Některými milovaná, jinými zatracovaná série Rychle a zběsile se přihlásí už s osmým dílem. A podle trailerů se bude opět jednat o adrenalinovou jízdu, ve které si přijdou na své fanoušci vysokooktanové zábavy. Naopak příznivci realismu a uměřenosti si zase jednou budou moci ukroutit hlavu nad tím, co všechno si tahle parta dovolí. Vrátí se staří známí Vin Diesel, The Rock či Michelle Rodriguez, novinkou je obsazení krásné Charlize Theron do role hlavní záporačky. Rychle a zběsile 8 vás v klidu prostě nenechá!

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Konečně kvalitní horor?

Fanoušci hororu musejí v poslední době docela trpět. Tomuhle žánru se už chvíli nedaří a letos jsme neviděli ještě žádný kousek, který by dokázal opravdu kvalitě vyděsit. To se ale možná změní koncem dubna, kdy se objeví nečekaný hit ze zámoří s názvem Uteč. Nenápadný horůrek s malým rozpočtem a průměrným trailerem po svém uvedení v amerických kinech začal sbírat nadšené recenze, a tak se ho nakonec dočkáme i my. Věřme, že se nejedná pouze o nafouklou bublinu a dlouhé čekání na opravdový strach v potemnělém kinosále bude odměněno náramnou podívanou.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Hity z Evropy

Fanoušky evropského filmu potěší hned několik výrazných počinů. Rumunské drama Zkouška dospělosti viděli někteří diváci už loni v Karlových Varech a tohle nenápadné dílko o morálce a soudobé společnosti od Černého moře si vysloužilo pochvaly od kritiků i diváků. Zcela jiným směrem jde francouzský umělecký horor Raw, který provázejí kontroverze už od prvních projekcí. Na nich totiž kvůli explicitním kanibalským scénám některé slabší povahy omdlévaly, takže tohle bude podívaná jen pro tvrďáky. A mysteriózní thriller i s českým podílem natočila slavná polská režisérka Agnieszka Holland, která u nás naposledy zabodovala s Hořícím keřem. Její novinka se jmenuje Přes kosti mrtvých a už podle názvu je jasné, že se o žádnou romantickou komedii jednat nebude…

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Nebát se a koukat

Plejáda českých hereckých hvězd se představí v komedii Jiřího Chlumského Špunti na vodě. Ztracené město Z se pokusí oprášit zašlou slávu dobrodružných filmů a podle prvních reakcí nevypadá vůbec špatně.

Dubnová nabídka sice není přehlcená očekávanými hity jako jiné měsíce, ale o žánrovou pestrost nouze není. Takže si pomalu začněte chystat popcorn!

Text: Mojmír Sedláček

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější