Kinovýhled na květen – s láskou i do kina!
poweredbyexperts

Kinovýhled na květen – s láskou i do kina!

Ani v měsíci lásky nesmíme zapomenout na pravidelné návštěvy kina, které kvetoucí a ze všech stran zamilovaný čas dokážou zpestřit nevídanými zážitky. A že to tentokrát budou skutečně očekávané kousky!

Zpátky do vesmíru

Distributoři si květnové čtvrtky hezky rozdělili, takže před každým víkendem vlétne do kin jedna hitovka. Na začátku května to bude pokračování tři roky starého hitu, který zase o něco rozšířil komiksové univerzum Marvelu. Druhý díl Strážců galaxie slibuje klasické atributy sequelů – přibydou nové postavy a podle trailerů vypadá akce ještě nabušeněji než posledně. Za příběhem i režií opět stojí James Gunn, takže věřme, že nás ani napodruhé nezklame. Staré známé partě samozřejmě vévodí Starlord v podání Chrise Pratta, fanoušci se nemohou dočkat malého Groota i menších rolí Sylvestra Stalloneho a Kurta Russella. Očekávání na slušnou popcornovou jízdu jsou veliká!

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Nově uchopená legenda

Guy Ritchie si udělal jméno na svižných gangsterkách Sbal prachy a vypadni a Podfu(c)k, později ještě dvojicí snímků o Sherlocku Holmesovi a naposled předloni nezklamal s Krycím jménem UNCLE. Teď se chopil historického tématu, a to rovnou jednoho z nejznámějších. Král Artuš: Legenda o meči vás vrátí do dob drsného středověku, kdy krutý Jude Law uzme nástupnické právo Charlie Hunnamovi, který to však nenechá jen tak. Příběh se bude točit kolem meče Excaliburu a podle ukázek budou potěšeni hlavně mladší diváci – o akci totiž nebude nouze. Zdali si britský režisér připíše další úspěšný zářez, zjistíme už 11. května.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Návrat krále. Nebo spíš královny?

Ridley Scott v posledních letech trápil fanoušky hlavně Prometheem, který byl přijat hodně rozporuplně. Marťanem si reputaci trochu spravil a hlavně se stále jedná o jednoho z nejlegendárnějších režisérů historie. Kdo se může pochlubit tituly jako Blade Runner, Gladiátor nebo Americký gangster? A samozřejmě Vetřelcem, jehož plnohodnotné pokračování nás právě čeká. V hlavní roli bude Michael Fassbender a samozřejmě slavný xenomorf, který z promo materiálů vypadá hodně děsivě. Málokterá značka má v dějinách sci-fi tak kultovní status jako Alien, tak doufejme, že další uchopení téhle klasiky dopadne lépe než rozpačitý Prometheus.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Kapitán se vrací

Díl od dílu zajímají Piráti z Karibiku stále méně lidí, ovšem buďte si jisti, že i páté mokré dobrodružství bude hitem. Po šesti letech čekání jsou fanoušci pořádně natěšení a pro Johnnyho Deppa by se po delší době mohlo jednat o roli, která ho vrátí na výsluní. Koneckonců jeho Jack Sparrow se za poslední dekádu stal velkým popkulturním fenoménem. Sekundovat mu budou staří známí Orlando Bloom a Geoffrey Rush, tentokrát se přidá i Javier Bardem. Norské režisérské duo Rønning a Sandberg také může překvapit, takže pokud se vám tahle nastavovaná kaše ještě nepřejedla, koncem května si budete moct s chutí pošmáknout na další porci.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

A ti ostatní

Nejen velkými produkcemi je však člověk živ. Zajímavá chorvatská komedie Ministerstvo lásky bodovala už loni v Karlových Varech, teď se dostává i do našich kin. Do nich se po pár letech vrací i Karel Janák (Snowborďáci, Rafťáci) s komedií Cuky Luky Film a je jen na vás, zdali je jeho humor vaším šálkem kávy. Náročnější diváky zaujme Poslední rodina, oceňované polské drama. Na další jedinečnou jízdu bosenského svéráze Emira Kusturici se můžete podívat v novince Na mléčné dráze, kde se v hlavní roli představí stále krásná Monica Bellucci. A za pozornost určitě stojí i íránské drama Klient, které před dvěma měsíci vyhrálo Oscara za nejlepší zahraniční film, když porazilo favorizovanou komedii Toni Erdmann. Kvalita tam tedy bude.

Málo toho určitě není, takže které snímky tento měsíc zaujmou vás?

Text: Mojmír Sedláček

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější