Kinovýhled na leden – zima nezima, za filmem se musí!

Kinovýhled na leden – zima nezima, za filmem se musí!

První měsíc roku 2017 filmové fanoušky rozhodně šetřit nebude. Uvidíme očekávané hity i černé koně zimní sezóny. Na co se připravit?

Zpívánky v nejlepším

Hned první lednový týden přinese těžkou váhu v očekávaném oscarovém souboji. Muzikál La La Land má v ruce všechny trumfy – krásnou i herecky schopnou hlavní dvojici (Ryan Gosling a Emma Stone) a nesmírně talentovaného režiséra. Damien Chazelle se před dvěma lety díky Whiplashi vyšvihl mezi elitu a právem sbíral ocenění po celém světě. Tentokrát se opět věnuje hudbě, ovšem v muzikálních i tanečních aranžích předkládá klasický hollywoodský příběh o lásce. Zdá se vám to málo? Podle prvních reakcí ale není a i odpůrci muzikálů zřejmě budou muset uznale pokývat hlavou nad kvalitami La La Landu. Těšte se!

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Batman mezi gangstery

Mezi svými batmanovskými povinnostmi si Ben Affleck odskočil natočit a zahrát další z románů slavného Dennise Lehanea. Ten už napsal románové předlohy Tajemné řeky, Gone, Baby, Gone či Prokletého ostrova, takže jeho další dílo s názvem Pod rouškou noci budí velká očekávání. Navíc Affleck se ukázal jako schopný režisér, vždyť jeho poslední dílo, Argo, dostalo i Oscara. Za kamerou stojí vrchní Tarantinův snímač Robert Richardson a gangsterský příběh z 20. let vypadá hodně zajímavě. Nemůžeme se dočkat, tohle totiž vypadá na skvělou podívanou! Buďme připraveni 12. ledna.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Tuzemská komedie s nadějným základem

Poslední lednový čtvrtek se objeví romantická komedie Miluji tě modře, na níž se podílela hodně zajímavá jména. Především se jedná o poslední scénář Jaroslava Papouška, autora trilogie o rodině Homolkových a spoluscenáristu českých filmů Miloše Formana z 60. let. Papoušek zemřel v roce 1995 a napsané Miluji tě modře zůstalo dlouhých dvacet let ležet v šuplíku. Tématu se nakonec ujal Miloslav Šmídmajer, který režíroval třeba snímek Probudím se včera. Jméno režiséra stoprocentní zárukou kvality není, ale věřme, že Papouškův materiál by mohl posloužit jako základ pro solidní komedii.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Zvučná jména ve slavném městě

Slavný Robert Zemeckis po loňském Muži na laně připravil další lahůdku s oscarovými ambicemi. Snímek Spojenci se kromě silného režisérského jména honosí i hvězdnou ústřední dvojicí – Brad Pitt a Marion Cotillard jsou zárukou kvalitních výkonů. Drbny mohou dumat nad tím, nakolik intenzivní Pittovo přátelství s Cotillard napomohlo k letošnímu rozvodu s Angelinou Jolie, nás však zajímá spíš příběh, který bude poctou klasice z největších – Casablance. Děj se odehrává v tomto marockém městě roku 1942, z čehož je jasně patrné, že se tu dočkáme mnoha narážek na toto slavné dílo.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Jednohubek se urodí dost

A to není zdaleka vše. Drsný Paul W.S. Anderson se zase jednou vrátil ke své srdeční látce a připravil další díl série Resident Evil s podtitulem Poslední kapitola. O dalším páru z Manželských etud pojednává nový dokument Heleny Třeštíkové Strnadovi. Do meditativních vod se opět vrátil Jim Jarmusch se svou nejnovější peckou Paterson. Na velkolepou akční podívanou s Mattem Damonem se můžete těšit díky Velké čínské zdi. A po více než dekádě se fanoušci Vina Diesela dočkají oprášení postavy Xandera Cage ve třetím díle série xXx. Je toho tedy víc než dost!

Text: Mojmír Sedláček

Foto: CinemArt

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější