Kinovýhled na srpen – návraty klasik i očekávané novinky

Kinovýhled na srpen – návraty klasik i očekávané novinky

Podle počtu premiér vypadá srpen na první pohled trochu slabě. Není divu, distributoři se už chystají na nabitou podzimní sezónu. Ale i v druhé půlce prázdnin se najde řada zajímavých snímků, které čekání na hity konce roku příjemně ukrátí. Které to jsou?

Očekávaná letní komiksovka

Na Sebevražedný oddíl láká už řadu měsíců výborná kampaň. Sexy a šílená Margot Robbie, drsňácký Will Smith a psychopatický Jared Leto v další reinkarnaci Jokera zaujali fanoušky už před časem. Příběh vypráví o skupině zabijáků a šílenců, kteří jsou naverbováni do vládních služeb, aby bojovali se zlosyny, s nimiž si běžná policie či armáda neporadí. Tahle komiksovka samozřejmě stojí na postavách, které už podle předchozího výčtu vypadají nadmíru zajímavě. Za kamerou je navíc David Ayer, autor úspěšných fláků Patrola a Železná srdce, takže všechny ingredience pro úspěch jsou na svém místě. Jen doufejme, že se autoři ubrání přehlcení postavami jako v nedávném Kapitánu Amerikovi. Komiksový hit léta je ovšem jasný!

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Animáky standardní i nekorektní

Hned dvojice zajímavých animovaných filmů vtrhne do kin. Děti jistě ocení Tajný život mazlíčků, roztomilou taškařici o tom, co dělají naši čtyřnozí přátelé po odchodu páníčků do práce. Autoři mají za sebou velké úspěchy s oběma díly Já, padouch a především s ujetými Mimoni, takže o úspěch zvířecích dobrodruhů není třeba se bát. Zjistíte sami 11. 8.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Naopak nejdrsnější animák letošního roku představuje Sausage Party, u nás distribuovaná s dost nevybíravým názvem Buchty a klobásy. Za nimi stojí Seth Rogen a Evan Goldberg, známá to dvojice díky filmům jako Interview či Superbad. A nekorektní humor postihl i tenhle film, jelikož vypráví o potravinách v supermarketu. Ty se dostanou až do kuchyně, kde řadu z nich čeká velmi krutý osud v hrncích s vařící vodou či pod čepelí nože. Jak si s touhle prekérní situací poradí, zjistíte v kinech od 25. srpna.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Kapitán Kirk potřetí

Blíží se už třetí díl rebootované série filmů ze světa Star Treku. První dva díly zpod taktovky J. J. Abramse rozhodně nezklamaly, takže budeme zvědaví na nejnovější přírůstek. Jelikož měl Abrams plné ruce práce s druhou slavnou sci-fi sérií (natáčel loňskou sedmou epizodu Hvězdných válek), režie se ujal Justin Lin, známý hlavně díky několika dílům Rychle a zběsile. První ohlasy nevypadají špatně, že se nastavenou laťku podaří udržet a zajímavý svět kolem kapitána Kirka a důstojníka Spocka napíše další sympatickou kapitolu.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Návrat klasik

Nelze opominout i řadu obnovených premiér, jež se v srpnu objeví. Hned od začátku měsíce jdou do kin dvě československé klasiky z 60. let. Jedná se o díla, která mají stále co říct. Baron Prášil je dalším výrazným dílem slavného Karla Zemana. Ten měl na počátku 60. let za sebou už výrazné úspěchy s Cestou do pravěku a Vynálezem zkázy, jeho adaptace příběhů slavného chvástala byla dalším hitem. Neodolatelný Miloš Kopecký v hlavní roli pak podtrhl Zemanovu vizuální genialitu a hravost snímku zaujme bez problémů i dnes.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Starci na chmelu jsou zase jedním z nejlepších tuzemských muzikálů, který i po půl století zaujme chytlavými melodiemi a sympatickým příběhem mladé lásky na chmelové brigádě. Pokud tuzemským dílům z nejsilnějšího období kinematografie příliš neholdujete, vyrazte na úplně jinou klasiku – v kinech se totiž objeví Barbar Conan s nabušeným Arnoldem Schwarzeneggerem v nejlepší formě! Vidět tuhle fantasy řežbu na plátně je vážně zážitek.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

V neposlední řadě stojí za zmínku i budoucí hit Strašidla, který natočil Zdeněk Troška. Mnohem zvědavější jsme na historické drama Komorná, které už viděli diváci v Karlových Varech. Ale hlavní nášup přijde až v dalších měsících, takže kromě zmíněných hitů si můžete dát od kina na chvíli pauzu a vyrazit někam ven!

Text: Mojmír Sedláček

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější