Kinovýhled na září – babí léto jedině v kině!

Kinovýhled na září – babí léto jedině v kině!

Září bude ve znamení velkých režisérských návratů a plíživé přípravě na nabitou podzimní sezónu. O jakých hitech se bude na konci léta určitě mluvit?

Triumfální návrat Stevena Spielberga?

Steven Spielberg bezpochyby patří k největším režisérským osobnostem historie. Hity jako Čelisti či Blízká setkání třetího druhu formovaly moderní Hollywood; Indiana Jonese, Schindlerův seznam či Jurský park taky jistě nemusíme představovat. V posledních letech však kvalita jeho snímků spíše kolísala a ukázky na novou pohádku s názvem Obr Dobr (v originále Big Friendly Giant) fanoušky optimismem taky zrovna nenaplnily. Velkolepá produkce však zřejmě dokáže splnit účel, tedy zabavit rodinné příslušníky všech věkových kategorií.  A to už od 1. září.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Americká ikona pokračuje

Legendární Clint Eastwood ani v 86 (!) letech nepolevuje v natáčení kvalitních snímků, což dokázal naposled před rokem a půl nečekaným hitem s názvem Americký sniper. Teď pro fanoušky připravil nový koktejl Sully: Zázrak na řece Hudson a dle namíchaných ingrediencí se bude jednat o další tutovku. Hrdinský příběh podle skutečné události a v hlavní roli Tom Hanks, to prostě musí vyjít! Na zřejmě nepříliš překvapující, ale suverénně natočené drama o jednom nouzovém přistání letadla se můžete těšit od 8. 9.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Nový romantický etalon?

O týden později by měly zpozornět všechny dámy. Potřetí si totiž budou moci poplakat u patálií neohrabané Bridget Jones, opět pochopitelně s Renée Zellweger v hlavní roli. Ta bude řešit problém neplánovaného těhotenství a neúspěšnými vztahy poznamenanou Bridget tak opět nečeká žádná pohoda. Scénáře se opět ujala autorka literárních předloh Helen Fieldingová, kormidluje ji režisérka prvního dílu Sharon Maguire. Společně s návratem Colina Firtha do sebe vše zapadá, budeme tedy zvědaví, zda se resuscitace Bridget po více než dekádě povede.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Mistr strašidelných příběhů

I poslední týden v září se s novinkou vytasí veleoblíbený režisér. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti už podle názvu dává najevo, že nepůjde o úplně normální záležitost. A když zjistíte, že tenhle fantasy příběh natáčí slavný Tim Burton (Karlík a továrna na čokoládu, Střihoruký Edward), natěšenost roste. Ani první trailery nedaly zapravdu škarohlídům, podle nichž už Burton nemá co nabídnout. Čekejme tedy příjemnou rodinnou podívanou se skvělými efekty, panoptikem bizarních postav a typickou burtonovskou hravostí.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

A ještě nekončíme.

Koncem září se v kinodistribuci objeví i očekávaný Anthropoid, který měl premiéru na karlovarském festivalu a jehož recenzi jste si už dokonce mohli přečíst. Na plátna se dostane i poslední a částečně autobiografický film slavného Jana Němce s názvem Vlk z Královských Vinohrad nebo nejnovější dílo Woodyho Allena Café Society.

Jak vidíte, září nás pořádně namlsá na blížící se oscarovou sezónu, s návštěvou vašeho oblíbeného kina tedy určitě neváhejte.

Text: Mojmír Sedláček

Foto: Freeman Ent.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější