KPMG je druhým nejatraktivnějším zaměstnavatelem světa

KPMG je druhým nejatraktivnějším zaměstnavatelem světa

V každoročním hlasování studentů ekonomických oborů z předních světových univerzit o nejatraktivnějšího zaměstnavatele světa se celosvětová síť poradenských společností KPMG umístila na druhém místě.

Druhá volba pro tisíce studentů

Na otázku poradenské společnosti Universum, kdo je podle nich ideálním zaměstnavatelem, odpovídalo téměř 130 000 studentů univerzit ekonomického zaměření z vedoucích světových ekonomik: USA, Číny, Japonska, Německa, Francie, Velké Británie, Itálie, Brazílie, Španělska, Kanady, Ruska a Indie. KPMG díky jejich hlasování v žebříčku padesáti nejatraktivnějších zaměstnavatelů světa postoupila z loňské osmé na letošní druhou příčku.

Ocenění je poctou i závazkem

„To, že takové množství studentů z celého světa označilo KPMG jako ideální místo pro zahájení své kariéry, lze rozhodně považovat za obrovskou poctu,“ uvedl Jan Žůrek, Řídící partner společnosti KPMG v České republice, a dále doplnil: „Pro KPMG je však toto umístění především závazkem. Nadále budeme naše zaměstnance podporovat v profesním růstu a získávání znalostí a dovedností nezbytných pro dokonalý servis klientovi.“

Šance pro talentované absolventy

„Pro firmy je čím dál složitější přilákat mladé talentované zaměstnance, a proto je dnes již nezbytností budovat si pověst dobrého zaměstnavatele. Členským společnostem KPMG se to – alespoň podle výsledků průzkumu – daří čím dál lépe,“ řekl Michal Kalinowski, generální ředitel společnosti Universum.

Za celý rok 2009 přijala celosvětová síť KPMG do zaměstnaneckého poměru zhruba 15 000 absolventů univerzit. Do společnosti KPMG v České republice nastoupilo loni více než 70 čerstvých absolventů vysokých škol. Letos mezi nimi můžete být i vy. Podívejte se, jak na to ZDE.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější