Kulturní tip: Jeviště v Karlíně zaplní jeptišky v muzikálu Sestra v akci
poweredbyexperts

Kulturní tip: Jeviště v Karlíně zaplní jeptišky v muzikálu Sestra v akci

Kdo by si nepamatoval na slavnou filmovou komedii o barové zpěvačce, která se musela před zločinci ukrýt do kláštera! Americký muzikál na motivy světoznámého filmu s Whoopi Golberg Sestra v akci přichází po londýnském West Endu, americké Brodwayi, Vídni či Hamburku i do Prahy. Muzikál uvede v říjnu Hudební divadlo Karlín. Na koho se můžete těšit? 

Po 3 kolech konkurzů do hlavních i vedlejších rolí, pěvecké a taneční company si Hudební divadlo Karlín dovoluje představit nový projekt, který bude mít premiéru na podzim tohoto roku – muzikál Sestra v akci! Z konkurzů vzešlo obsazení s Lucií Bílou v roli Doloris Van Cartier a Světlanou Nálepkovou v alternaci s Ivou Pazderkovou pro úlohu Matky představené. Dále se v muzikálu představí Václav Noid Bárta (Curtis Shank), Martin Písařík (poručík Eddie Souther) nebo Václav Vydra jako Monsignor O'Hara.

Předlohou muzikálové komedie Sestra v akci je stejnojmenný slavný film z roku 1992 (s Whoopi Goldgerg v hlavní roli)  o barové zpěvačce Deloris Van Cartierové, která se musí před zločinci ukrýt do kláštera mezi řádové sestry. Příchod Deloris však dosud poklidný klášterní život zásadně naruší a vnese do něj řadu nečekaných novinek a komických situací.

Muzikálová komedie Sestra v akci se 4 nominacemi na Lawrence Olivier Award (2010), s 5 nominacemi na Drama Desk Award (2011) a stejným počtem nominací na Tony Award (2011), byla v uplynulých letech s úspěchem uvedena na londýnském West Endu (premiéra 2009), v Hamburku (2010), na americké Broadwayi (2011), v Miláně (2011) či Vídni (2011).

Autor hudby Alan Menken je osminásobným držitelem Oscara a je stálým spolupracovníkem filmového Studia Walt Disney. I proto je především autorem hudby k mnoha animovaným filmům. Kromě nich však Alan Menken nejen pro tuto společnost skládá i muzikály. Z jeho pera jsou například Kráska a zvíře, Aladin nebo Malá mořská víla. Od roku 2010 má hvězdu hollywoodském Chodníku slávy.

Muzikálovou komedii Sestra v akci uvede Hudební divadlo Karlín premiérově 19. a 20. října 2017 a my doufáme, že si představení nenecháte ujít!

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější