Lyžuju, lyžuješ, lyžujeme! Kam vyrazit v České republice na hory?
poweredbyexperts

Lyžuju, lyžuješ, lyžujeme! Kam vyrazit v České republice na hory?

Pokud patříte mezi lyžařské nadšence, tak si musíte posledních pár měsíců opravdu užívat a sjezdovky se pravděpodobně staly vaším druhým domovem. Letošní zima totiž konečně přichystala i v České republice pro tento oblíbený sport velmi příznivé podmínky, kterých by byla velká chyba nevyužít! Jestli jste tak minulý rok vyráželi na svahy hlavně do zahraničí, tento rok rozhodně nemusíte. Stačí jen vědět, kde si i u nás pořádně zalyžujete. My vám tři skvělá místa rádi prozradíme!

Rokytnice nad Jizerou

Pokud si chcete zalyžovat na těch nejlepších svazích u nás, vyrazte do krkonošského skiareálu Rokytnice nad Jizerou, který je otevřený každý den od 8.00 do 16.00 hodin. Ve dvou oddělených střediscích tu na vás dohromady čeká 18 kilometrů sjezdovek. V menším Studenově najdete mírné a široké svahy. Ve větším středisku Horní Domky na vás čekají modré sjezdovky, ale pořádně si zařádit můžete i na ostrých červených a jedné černé sjezdovce. Součástí areálu je i snowpark, který zpestří vaši jízdu na snowboardu. Když si budete chtít chvilku odpočinout, můžete zakotvit v restauraci nebo bufetu a nabrat tak sílu skvělým jídlem.

Pokud budete chtít vyměnit lyže nebo snowboard za běžky, z obou středisek se napojíte na běžecké stopy. V areálu najdete i půjčovnu lyžařského vybavení a obchod se sportovním oblečením a doplňky. Jestli tedy náhodou zapomenete něco doma, nemusíte se bát, že byste si kvůli tomu nezajezdili. Do skiareálu se dostanete skibusem, který jezdí z pražského Černého Mostu od středy do neděle, nebo přijeďte autem. V obou střediscích je totiž pro vás k dispozici několik placených i neplacených parkovišť.

Foto: Studenta

Lafek pánská lyžařská bunda (maloobchodní doporučená cena 2999,- Kč)

Červenohorské sedlo

Skvělé sjezdovky různých obtížností najdete také v Jeseníkách. Lyžařský areál Červenohorské sedlo nabízí kvalitní služby, díky kterým vám nebude na svahu i mimo něj nic chybět. V průběhu dne přijde určitě vhod občerstvení, které vám dodá potřebnou energii. Pokud si nechcete kupovat zimní vybavení, můžete si zde půjčit kompletní výbavu nebo třeba jen samotné lyže a snowboard. V areálu nechybí ani servisní služby, které se postarají o to, aby vám vše jelo tak, jak má.

Chcete také sjíždět jeden vrch za druhým, ale na lyžích nebo na snowboardu jste nikdy nestáli? Nevadí! Instruktoři z lyžařské školy Ski and Board school LOAP absolvovali kurz akreditovaný Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy a jsou perfektně připraveni vás všechno naučit, abyste si i vy brzo brázdili sjezdovky.

Foto: Studenta

Filipovice

Jestli sjedete z Červenohorského sedla jednu zastávku skibusem, dostanete se do skiparku Filipovice. Rozmanitý terén uspokojí ty, kteří dávají přednost nenáročnému lyžování, sportovní lyžaře i snowboardisty. Triky potrénujete ve snowparku, během dne si posedíte v útulné restauraci přímo u sjezdovky a kromě lyžovačky přes den od 9.00 do 16.00 hodin, můžete od 18.00 do 21.00 hodin vyrazit také na večerní lyžování.

Lyžařské vybavení si můžete půjčit nebo koupit na místě a o servis se vám postarají profíci. Po celou dobu budete obklopeni pohádkově zasněženou krajinou, kterou se můžete kromě vyhlídkové terasy restaurace kochat například ze sedačkové lanovky. Pokud by vám to nestačilo, můžete vyrazit na některou z okolních běžeckých tratí.

Co byste měli udělat před odjezdem?

Na internetových stránkách jednotlivých lyžařských areálů si zjistěte ceny skipasů. Pokud vyrážíte na víc dní, nezapomeňte si zajistit ubytování. A samozřejmě nepodceňte sbalené oblečení. Třeba funkční termoprádlo a kvalitní lyžařská bunda vám bez ohledu na počasí umožní sjíždět jednu sjezdovku za druhou.

Tak na nic nečekejte a vyrazte na hory dřív, než se budou bílé svahy zase zelenat!

Text: Kristýna Dolejšová

Foto: Loap

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější