Harcov je nejlepší kolejí roku 2011!

Harcov je nejlepší kolejí roku 2011!

Hlasování o nejhorší a nejlepší kolej roku už je za námi a po sedmi týdnech známe výsledky! Titul Nejlepší kolej v České republice si v prvním ročníku soutěže odnesla kolej Harcov Technické univerzity v Liberci! Naopak za nejhorší kolej považují hlasující pražskou Otavu, která se nachází v areálu koleji Jižní Město.

První ročník soutěže Kolej roku pro vás Studenta připravila, protože víme, že život na kolejích vás zajímá. A jak to dopadlo? Zjistili jsme, že sice vybavení a sociální zařízení je pro bydlení důležité, ale to nejpodstatnější je pro studenty atmosféra kolejí. Jestli tam bydlí dobrá parta lidí, jsou tam dobré akce a když je chvilka volného času, tak je stále co dělat. Právě díky tomuto vyhrál liberecký Harcov a aby mohl víězství poádně zapít, 4. května mu přivezeme 10 000 piv Gambrinus XCLNT 11°.

20% hlasujících si zvolilo Harcov

V soutěži hlasovalo přes 10 000 studentů ze 106 kolejí po celé ČR a více jak 20% z nich vyslovilo svou podporu pro vítěze. Podle nich se studentům nejlépe žije v Liberci na kolejích Harcov. Tyto koleje jsou nově zrekonstruované, ale především mají dobré možnosti na trávení volného času. Je to vlastně studentské město ve městě. Najdete tam nespočet barů a hospod, na jídlo si zaběhnete do menzy a když si chcete zasportovat, tak hřiště máte přímo pod okny. Navíc ti, které život na Harcově omrzí, tak sednou na tramvaj a během pár minut jsou v centru Liberce nebo naopak v kopcích v přírodě. V létě vykoupat do přehrady a v zimě na lyže.

Podobnou vybavenost nabízí i koleje Pod Palackého vrchem, které skončily na druhém místě. Jsou v Brně a bydlí na nich studenti VUT. Také se jedná o velké koleje, kde najdete takřka vše. A právě ony dokázaly udělat finále soutěže Kolej roku napínavé. V poslední den hlasování bylo vidět, jak se tyto koleje snaží vyhrát a sesadit Harcov z pomyslného trůnu.

V Praze koleje netáhnou

Překvapením pro pořadatele soutěže byly pražské koleje. Z nich na prvním místě skončil Strahov, ten byl ale v celkovém žebříčku až na 11. místě. Často si u nich studenti stěžovali na výši nájmu v porovnání s kvalitou. Většinou malé pokoje, společné koupelny a kuchyně a občas i špína. I poslední místo připadlo na pražskou kolej. Stala se jí Otava, která se nachází v areálu kolejí na Jižním Městě.

Titul a pivo

Hlasující soutěžili nejen o titul Nejlepší kolej roku, ale také o 10 000 piv Gambrinus 11° XCLNT, třetinky s jedinečným designem, která potěší zrak, hmat i chuťové pohárky. S ním budou moci liberečtí studenti oslavit titul 4. května společně s rektorským dnem sportu, který se tento den na Harcově také pořádá. Tomáš Rašner, ředitel Studenty k tomu řekl: „Doufáme, že Harcov při předávce ukáže, že si titul nejlepší koleje zaslouží a pořádně výhru oslaví.“

Další informace najdete na www.kolejroku.cz. Chystáme pro vás i autentické video z předávky hlavní ceny :-).

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější