Magisterské studium jako první krok v kariéře. Vyšlápni si na veletrh!
poweredbyexperts

Magisterské studium jako první krok v kariéře. Vyšlápni si na veletrh!

Už od střední školy jsme přemýšleli, čím chceme jednou být. Co od střední školy, už jako malé děti jsme snili o tom být hasiči, politiky, princeznami! Se studiem na vysoké škole dostaly dětské sny reálný obraz a my si zvolili směr, kterým se chceme ubírat. Čeká tě brzy poslední krok, výběr magistra? Nebo už studuješ, ale uvažuješ o změně? Na veletrhu magisterských programů najdeš odpovědi na klíčové otázky.

Veletrh MASTER AND MORE je zaměřený čistě na magisterské studijní programy. V Česku se bude konat letos poprvé v pátek 30. října v Národní technické knihovně v Praze.

„Koncept těchto veletrhů má za sebou 5 letou historii v jiných zemích. Studenty nejnavštěvovanějšími veletrhy jsou ty v Rakousku, Německu a Polsku. Jen v nadcházejícím akademickém roce jich pořádáme čtrnáct. Díky tomu máme otevřenou spolupráci se stovkami významných univerzit, vysokých škol a dalších institucí v oblasti vysokoškolského vzdělávání,“ představuje historii veletrhu jeho manažerka Andrea Bradáčová. Praha je vůbec první zastávkou v České republice.

Foto: Studenta

Specialitou veletrhu magisterských programů je mezinárodní účast vystavovatelů a pestrá skladba doprovodného programu. Pod jednou střechou se sejdou zástupci univerzit, vysoký škol a business schools z České republiky, Německa, Maďarska, Skotska, Anglie, Rakouska, Itálie,Španělska a dalších zemí. Vybírat si tak můžeš z nabídky více než 1 500 magisterských studijních programů! Seznam vystavovatelů najdeš na www.master-and-more.cz.

„Návštěvníkům doporučujeme podívat se podrobně na program. Čeká je mnoho zajímavých prezentací a hostů; odstudijních poradců, přes absolventy studia s bohatými zkušenostmi až po HR specialisty z IBM a Nestlé,“ doplňuje Bradáčová.

Co tě čeká?

Během dne můžeš navšívit řadu prezentací odborníků na studium, vzdělávání nebo kariéru. Okruhy témat, která se budou otevírat:

- výběr vhodného studijního programu

- výhody a nároky studia v zahraničí

- financování studia

- možnost výměnných programů a stáží

- zaměstnatelnost absolventů a jak zvýšit šanci na úspěšný start kariéry

- zkušenost absolventů studia v zahraničí a jejich doporučení

- studium při práci – práce při studiu

Harmonogram doprovodného programu najdeš na www.master-and-more.cz.

Navštívit veletrh by tedy měli nejen ti, kdo si v lednu budou podávat přihlášky na magisterské studium. Veletrh je tu pro všechny, kdo se chtějí dále vzdělávat a získat nové informace o studijních programech a přístupech na jednotlivých školách, stejně jako pro ty, které zajímají témata jako rozdíly mezi studiem v tuzemsku a v zahraničí, náročnost studia v jednotlivých zemích, jak studium financovat, jak skloubit studium a práci a také, jaké možnosti nabízejí největší čeští zaměstnavatelé absolventům.

Svou účast na veletrhu magisterských programů si můžeš v klidu naplánovat z domova. Díky online registraci získáš přístup k plánovači programu, kde si zajistíš termíny osobních konzultací s vystavovateli, nebo rezervuješ místo na prezentacích, které tě zajímají. Kromě toho získáš i volnou vstupenku na veletrh! Pro neregistrované návštěvníky bude vstupné na místě 50 Kč. Tak nezapomeň – v pátek 30. října tě čeká v Národní technické knihovně v Dejvicích nabitý den. Udělej první krok na cestě, po které chceš kráčet celý život!

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější