Majáles: Užijte si jaro na plné pecky!

Majáles: Užijte si jaro na plné pecky!

Velikonoce máme za sebou – holky, doufáme, že jste nezapomněly, že je přestupný rok, a měly jste tak nárok dát klukům co proto za minulé roky! – A na co že se máte těšit teď? No přece na slavnosti studentského festivalu Majáles, který se bude konat hned ve třech městech – v Hradci Králové, Brně a v Praze!

Mnozí z vás se asi nemohou dočkat Majáles Open Air, kde se zavlní v rytmu písní svých oblíbených kapel. Ten je ale až zakončením těchto slavností, které zahrnují super akce, kde byste neměli chybět. Tradičním krásným zahájením je již po několik let stavění májky, v Hradci si tento rituál můžete přijít užít 8. dubna na Masarykovo náměstí a v Brně 7. dubna na náměstí Svobody. Ještě před zahájením hlavního hudebního večera si muziky můžete užít v Hradci 5., 20. a 21. dubna na koncertech v AC Klubu, kdy 5. proběhne napínavý boj kapel o účast na hudebním festivalu Majáles, 20. se můžete těšit na kapely FINAL STAIRS a BROS’N’BEASTS a hned 21. tam vystoupí jazzový big band FACTORIAL! ORCHESTRA. Souboj kapel v Brně proběhne 12. dubna v Eleven club.

V Praze pak hudbou ožije Rock Café, a to 5. dubna s hudebním festivalem 3. lékařské fakulty UK, 6. dubna soubojem středoškolských kapel a den nato si to tam rozdají také vysokoškolské bandy.

Foto: Studenta

Na své si přijdou i sportovci

Příležitost budou mít aktivní, ale i pasivní sportovci. V rámci hradeckého Majálesu se uskuteční florbalová bitva středních škol 19. dubna ve sportovní hale v Předměřicích nad Labem. V Praze na stadionu Viktoria Žižkov se 21. dubna zase utkají vysokoškoláci ve fotbale v rámci akce UniCup. Laser game se můžete oddat 25. dubna v pražském MaxLaserGame. Futsaloví nadšenci mohou dorazit do brněnského Sokola 28. dubna. Milovníci ježdění na in-linech si přijdou na své, když dorazí 21. dubna na Ulrichovo náměstí v HK.

Co vás čeká dál? Přece kopec zábavy!

Hradečáci se dále mohou vydat na cestopisné promítání v AC klubu 18. dubna, o den později se tam bude konat Medicínská, medová a medovinová party a 21. dubna na Majálesovém nábřeží vysokých škol budou studenti VŠ lákat zájemce o studium. Brňáci nechť dorazí 9. dubna do Eleven Clubu, kde se odehraje semifinálový večer volby princů a princezen Majálesu, 14. dubna pak na Industra Stage, aby zhlédli nějakou tu parodii béčkového thrilleru s názvem Kozy a kvéry 4, 16. dubna do Otevřené zahrady na Jarní slavnost, 22. dubna do Divadelního studia Marta na inscenaci Sestry od Jáchyma Topola, den poté na hřiště pétanque při SVČ Lužánky na Mezigenerační piknik, 4. května na Tradiční Majáles VFU Brno a 20. května na Filmový festival FI MUNI.

I v Praze se uskuteční semifinále o volbu prince a princezny, a to 8. dubna v P.M. Club. 12. dubna v Národní technické knihovně proběhne královská debata, 23. dubna se v parku Parukářka uskuteční festival Apríles, festival Dobrovolnictví můžete navštívit 5. května v Parku Na Pankráci.

Foto: Studenta

Kdo zazpívá na závěrečných Open Air festivalech?

A třešničkou na dortu jako každý rok budou samozřejmě nezapomenutelné Open Air festivaly, kde stojí za to protančit a prohopsat alespoň jedny boty. A program bude samozřejmě začínat už v brzkých odpoledních hodinách studentským průvodem historickými částmi měst. Kroky studentů a kola alegorických vozů, které je budou tradičně doprovázet, zamíří do hradeckého centra města, brněnského Výstaviště a pražských Letňan, kde si studenti mohou řádně zarelaxovat před náročným zkouškovým.

A kdo k tomu relaxu přispěje? Nesmí chybět Mandrage s jejich Tanči, dokud můžeš, Horkýže Slíže s Malou Žužu, UDG a jejich nestárnoucí Hvězdář, Xindl X s Andělem a na závěr, přátelé, ti, kdo nám minulý rok tolik chyběli… Přece kapela Kryštof! A komu by tento neskromný výčet kapel nestačil, nemusí se bát, kapel samozřejmě dorazí mnohem víc, tak koukejte přijít 22. dubna do hradeckého Centra, 6. května na brněnské Výstaviště a 29. dubna do pražských Letňan pořádně se pobavit! A komu by připadal málo nabitý program plný známých zpěvákůa hudebníků, může se připravit také na volbu králů, miss princů a princezen (mimochodem svého favorita si můžete vybrat na stránkách www.majales.cz).

Foto: Studenta

Milovníci slev mají pré

A pokud máte rádi pořádné slevy, kupte si lístky už teď, do 18. dubna získáte o 79 korun levnější lupeny do Prahy a Brna, do 12. dubna do HK až o 100 korun, a to už se vyplatí. Kdo by to nestihl, dají se sehnat samozřejmě i později, na místě už ale opozdilci nebudou mít šanci. Extra slevu 20 korun na lístek a pivko zdarma k tomu (!!) získáte, když se přihlásíte do Majáles klubu prostřednictvím webových stránek.

Text: Andrea Pecáková

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější