Máš už dost techniky? Vydej se na Cestu kolem světa!

Máš už dost techniky? Vydej se na Cestu kolem světa!

Na konci zkouškového se mnozí z nás cítí, jako kdyby z nich mozkomor vysál veškerou radost k životu. Ke štěstí potom některým stačí zaklapnout počítač a vyrazit do nejbližší hospody. Existují ale tací, co nostalgicky vzpomínají na dětské tábory a radši by dali přednost nějaké sportovní aktivitě nebo hře. A pro takové je tu Letní Technická přestávka aneb tábor pro dospělé, kde nejsou žádní mozkomorové, žádné počítače ani žádné mobily. 

Letní Technická přestávka je desetidenní tábor pro vysokoškolské studenty, ale i další dospělé starší 18 let. Pořádají ho dobrovolníci z řad studentů i absolventů různých vysokých škol a koná se vždy na přelomu července a srpna. LTP je plná outdoorových aktivit a součástí jejího programu jsou i intelektuálně zaměřené činnosti. Cílem organizátorů je sblížit lidi podobného ražení a vytvořit pro ně sportovně zaměřený i vzdělávací prostor určený k poznání sebe sama i druhých. Skrze sportovní i strategické, denní i noční týmové hry, táboráky a hvězdné nebe nad hlavou v přírodě, kde není signál a světelný smog.

Foto: Studenta

A o čem bude letošní, již desátý ročník Letní Technické přestávky? Tentokrát se tábor odehraje na téma Cesta kolem světa. „Letošní ročník bude na pomezí zážitkového pobytu a tradičně laděného tábora. Budeme hodně cestovat – proplouvat mezi kontinenty, pronikat do tajů dalekých asijských zemí, objevovat skrytá zákoutí Arábie, bojovat s drsnými podmínkami ruského impéria…“ píší organizátoři na stránkách LTP. „Tvé unavené oči si odpočinou od tabletu, a když budeš chtít kamarádům vyprávět své sny, prostě si k nim sedneš u snídaně, místo abys jim spamoval facebookové zdi. Odpovědi na své otázky nenajdeš na Googlu, ale zajímavém stanovišti. Vlasy Ti rozcuchá svěží vánek, příjemnější než vichr na eskalátorech.“

Foto: Studenta

Technická přestávka má i svou zimní verzi a její komunitu tvoří lidi, kteří si chtějí navzájem pořádat zážitkové akce všeho druhu, ať už je to divadlo, společenské a šifrovací hry, výlety do přírody nebo taneční kurzy, a přitom se vídají celý rok. Myšlenka Technické přestávky je jednoduchá: i dospělí si umějí a chtějí hrát. A nepotřebují k tomu internet.

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Sleduj nás na Facebooku nebo na www.technicka-prestavka.cz. Přihlásit se můžeš ZDE.

Text: Esther Idris Beshirová

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější