Média o nás: Pozor na stres ze zkouškového, může vyvolat podivné choutky

Média o nás: Pozor na stres ze zkouškového, může vyvolat podivné choutky

Zase jsme pro vás celý měsíc sledovali média, abychom zjistili, co zajímavého o nás píší. Nahlédneme do oblasti IT a práv, zkusíme si najít brigádu na léto a taky zjistíme, proc není dobré se během zkouškového stresovat.

Právní poradna zadarmo

Svoji právní poradnu rozjeli studenti Právnické fakulty olomoucké Univerzity Palackého. Rozhodli se totiž poskytovat rady s dluhy či exekucemi zdarma těm, kteří si vlastní právníky nemohou dovolit. Na oplátku získávají potřebnou praxi. Každý semestr aktivní studenti vyřeší na stovku případů.

Zdroj: iDNES.cz

Foto: Studenta

Podivné choutky

Stres ze zkoušek může v člověku vyvolat cokoliv. Možná i úchylku. Své o tom ví 23letý student z USA, který byl přistižen při sexu s ovcí. Jeho spolužák ze stodoly určené ke studijním účelům slyšel divné zvuky, proto se do ní vydal, a spatřil svého kamaráda při souloži s ovcí. Zavolal proto policii. Přistižený student následně uvedl, že byl frustrovaný ze zkoušek.

Zdroj: youbo.iprima.cz

Foto: Studenta

Aspirant na Darwinovu cenu

Darwinova cena se uděluje za hloupá úmrtí. Nyní má nového kandidáta. Je jím zesnulý student brazilské univerzity, který se zapojil do soutěže v pití vodky. Ani ne za minutu vypil 25 panáků. Poté, co ho odvezla sanitka, zemřel. Student si předtím paradoxně napsal na Facebook: „Je lepší zemřít kvůli vodce než nudou!“

Zdroj: tn.nova.cz

Foto: Studenta

Mluvíte Javou?

Tato novinka by možná potěšila české studenty IT. Američtí zákonodárci se totiž rozhodli řešit poptávku po IT specialistech tak, že studentům umožní náhradu kreditů studiem kódovacího jazyku Javy místo těch, kterými se skutečně domluvíme. Odpůrcům novely se nelíbí narůstající jazyková negramotnost mladé generace.

Zdroj: IHNED.cz

Foto: Studenta

Brigád přibude

Potřebujete u školy přivýdělek, ale nic adekvátního se vám nedaří najít? Občas je vážně těžké skloubit školní rozvrh s tím pracovním. Ale nezoufejte. Z výzkumu personálních agentur vyplývá, že letos brigád přibude a sehnat práci tak bude jednodušší. Pokud sháníte brigádu na léto, agentury doporučují hledat si přivýdělek již v květnu. Uspějete hlavně v odvětví služeb, obchodu, cestovním ruchu, zemědělství či lesnictví a ve výrobních firmách.

Zdroj: tyden.cz

Foto: Studenta

Text: Michaela Bůnová

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější