Na podzimní módu s úsměvem. A prakticky!

Na podzimní módu s úsměvem. A prakticky!

Podzim v nás často vzbuzuje protichůdné pocity. Jedni ho nemají rádi kvůli zkracujícím se dnům, chladnému počasí a plískanicím. Jiní v něm zase vidí nekonečné množství inspirace, barevného listí a unikátní atmosféry. Ať už je zrovna roční období jakékoli, důležité je cítit se dobře nejen ve své kůži, ale také v oblečení. A pro to volnočasové to platí zejména. Co si vzít na sebe, abychom venku nezmokli a neprochladli, ale zároveň vypadali stylově? Poradíme!

Ideálním řešením je navrstvit co nejvíce kousků a vybírat oblečení, které nejen dobře vypadá, ale je zároveň i vysoce funkční a ochrání nás před všemi vrtochy podzimního počasí.  Vhodný základ tvoří termoprádlo, na ně přijde funkční vrstva ve formě mikiny nebo svetru pro zahřátí a nakonec by neměla chybět ani softshellová nebo zimní bunda, která vás ochrání před chladem i vlhkem při každé kratochvíli.

Jak na podzimní odpoledne?

Pozornosti dam by neměl uniknout sportovní svetr, který je lehký, odolný vůči skvrnám a prakticky se nemačká. Díky vysoké gramáži také rychle zahřeje a je ideální funkční vrstvou pod softshellku, případně skvěle doplní vestu. Elastický materiál se navíc přizpůsobí křivkám těla a nebude vás omezovat v pohybu ani při sportování. Outfit pak můžete zkompletovat praktickým a trendy voděodolným softshellovým kabátkem, což je vychytávka především pro věčné zmrzlíky. Zamilujete si ho díky příjemně hřejivé flísové podšívce a prodloužená délka ochrání před zimou a větrem nejen vaše záda, ale i pozadí a část stehen.

Foto: Studenta

Pro pány doporučujeme softshellové kalhoty, které jsou ideální volbou na výlety i další volnočasové aktivity. Softshell neprofoukne, rychle schne a je prodyšný. To znamená, že když se zpotíte, odvede pot pryč a vy zůstanete v suchu. Navíc jsou super odolné vůči oděru a ušpinění. Kalhoty lze skvěle zkombinovat se sportovním svetrem, který spolehlivě zahřeje a zároveň poskytuje velkou svobodu pohybu, takže se v něm výborně sportuje i lenoší. Pozornosti by pak neměla ujít ani zimní bunda. Vhodnou volbou je opět softshell, nebo můžete sáhnout po prošívané bundě v praktické délce do pasu. Kromě toho, že vám výborně poslouží pro volnočasové aktivity v přírodě, se zároveň hodí i na každodenní nošení do města.

A co na nohy?

Obuv není radno podcenit. Měla by být nejen pohodlná, ale především voděodolná a současně i prodyšná, aby bylo zajištěno dostatečné odvětrávání. Poté již stačí hodit na záda batoh a vyrazit. Jen si nezapomeňte přibalit pláštěnku, na podzim nikdy nevíte, kdy může přijít vhod.

Ať už na pouštění draka, nebo na sbírání kaštanů, správné funkční oblečení vám bude skvělým společníkem. Vždyť přece jde hlavně o to, si ten nevyzpytatelný podzim co nejvíc užít.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější