Natrénujte si svůj první pohovor – intaraktivně přes aplikaci v tabletu

Natrénujte si svůj první pohovor – intaraktivně přes aplikaci v tabletu

Hledat práci je stresující, v jakémkoliv věku. Nejhorší je to ale asi napoprvé. Na tomto jednoduchém principu vznikla aplikace Jobventura, která si klade za cíl připravit mladé lidi na jejich první pohovor.

Původně šlo o sérii workshopů pro děti z dětských domovů, které jsou na trhu práce bohužel ještě více znevýhodněné než ostatní mladí. Workshopy společně pořádala Nadace Terezy Maxové a společnost Accenture.

Přednášky a tréninky měly obrovský ohlas. A tak se zrodil nápad – je třeba „návod“ na první pohovor dostat k co nejširšímu publiku. Jak? V dnešní době přece přes počítače, mobily a nejlépe tablety! Aplikace je dostupná pro Android i iPhone.

Aby to bylo jako ze života

„Nejvíc se mi naše aplikace líbí na tabletu, je to nejlepší,“ popisuje autor celého projektu Juraj Vrabko. „Je to simulace, hra. Hráč se může v konkrétních situacích, které u pohovorů můžou nastat, rozhodovat, jak se zachová. Dostává hodnocení a na konci vidí, co je špatně a co je dobře – jestli by u pohovoru uspěl.“

Mrkněte na trailer:

Omlouváme se, požadovaný obsah nelze zobrazit...

Hra je vlastně film, na vývoji se podíleli HR specialisté, takže jde opravdu o takový malý pohovor. Autoři se inspirovali i mladými zaměstnanci společnosti Accenture. Narovinu se jich zeptali, co by u pohovoru zlepšili, v čem dělali chyby. Jobventura hráče hodnotí, boduje jím zvolené možnosti a na konci mu buď nabídne práci, anebo ho vybídne, aby si ještě chvíli potrénoval. Skóre osmdesát procent je dobré.

V čem dělají mladí lidé u pohovoru největší chyby? „Nejsou připravení,“ říká bez zaváhání Juraj Vrabko. „O firmě si nic nezjistí, odpovídají nekonkrétně.“

Ohlasy na hru jsou jednoznačně pozitivní. Děti z dětských domovů i vychovatelky jsou z ní nadšené, stejně tak profesionálové.

Tak vyzkoušejte i vy.

Text: Nela Vejvodová

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější