Nejlepší curry dělá Ind Mamun Hassan z Palmovky

Nejlepší curry dělá Ind Mamun Hassan z Palmovky

Před dvaceti lety otevřel Mamun Hassan indickou restauraci Curry House na pražské Palmovce, nyní s ní vyhrál anketu „Nejlepší curry v Praze“ organizovanou portálem Expats.cz. Z 1030 hlasů jich Curry House obdržel přes 16 procent. 

Mamun Hassan je původem z Dháky, hlavního města Bangladéše, a recepty tak pochází hlavně z tamější oblasti. Jak sám říká, v rodinném restaurantu se nad pokrmy vždy schází s manželkou a synovcem a sami rozhodují, co do jídla přidat nebo naopak ubrat, aby bylo co nejchutnější.

ČTĚTE TAKÉ: Vybrali jste nejlepší pizzu v Praze. Podívejte se, kde ji umí nejlépe

V menu Curry House najdete jídla označena jednou až šesti chilli papričkami, což značí jejich pikantnost. „V devadesátých letech, kdy jsem začínal v Praze podnikat, byla pro Čechy indická kuchyně synonymem pálivosti,“ říká Mamun. „Snažím se to neustále vyvracet, protože indická nebo bangladéšská jídla jsou různorodá.“ U Mamuna v restauraci si tak můžete být jisti, že se on sám nebo jeho personál objeví u vašeho stolu a zeptá se, jak pálivé chcete jídlo připravit. Individuální přístup k zákazníkům a pečlivé sestavování nabídky stojí podle něho i za úspěchem Curry Housu v anketě.

Foto: Studenta

„Nejlepší curry v Praze“ bylo vůbec prvním hlasováním, v němž mohli internetoví uživatelé hlasovat pro oblíbenou indickou restauraci, a probíhalo od 4. června do 2. července. Celkem bylo skrze formulář odesláno 1030 hlasů, Curry House obdržel 16,21 procent. Na druhém místě se umístila Sexy Curry Company s 8,16 procenty hlasů následována restaurací Indian Jewel s 6,99 procenty hlasů. Kompletní výsledky jsou k dispozici na stránkách www.nejvpraze.cz. Při slavnostním předání plakety vítěznému podniku 16. července obdrží také jeden vylosovaný uživatel voucher do obchodu Navsarishop. Další ceny poskytly hlasujícím společnosti Eurolines, Visit Berlin a Chefparade.

Foto: Studenta

Volba podniku s nejlepším curry navázala na anketu „Nejlepší pizza v Praze“ ze začátku tohoto roku. Za projektem stojí největší anglická stránka v Česku – portál Expats.cz spolu s partnery DameJidlo.cz a Restu.cz. Série hlasování o nejlepší restaurace jednotlivých mezinárodních kuchyní bude pokračovat anketou o nejlepší sushi v září a volbou burgerové špičky v prosinci.

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější