Neuvěřitelné nápady za miliony

Neuvěřitelné nápady za miliony

Pokud máte nějaký nápad na skvělý byznys, ale okolí vám říká, že je to hloupost, nikdo to nebude chtít a jenom ztratíte čas a případně i peníze a něco z hrdosti, zbystřete! Přinášíme vám několik případů, které ukazují, že to, co se na první pohled může zdát jako naprostá hloupost, může mít milionový potenciál. A to doslova. 

Kámen jako domácí mazlíček

No ano, čtete správně. Tento nápad vznikl v 70. letech minulého století u piva v mysli muže jménem Gary Dahl. Inspirovali ho jeho přátelé, kteří si část večera stěžovali na to, kolik práce a času musí svým mazlíčkům věnovat. To víte, koupání, krmení, venčení… to všechno s kamenem odpadá. Gary tedy svůj nápad rozjel a promyslel jej do posledního detailu. Nezapomněl do krabice s dírami pro dýchání kamene přibalit také návod, jak s mazlíčkem Pet Rock zacházet a jak ho vycvičit. Je v něm přesně popsáno, jak dlouho kameni trvá aklimatizace, že například povel „zůstaň“ ovládá perfektně od prvního dne, ale některé jako „K noze“ není možné jej naučit. Je to zkrátka dvaatřicet stránek vtipů a legrácek spolu s kamenem původně za necelé čtyři dolary, které z Garyho udělaly milionáře.

Mimochodem, v roce 2012 začala firma Pet Rock zase prodávat, jeden za 20 dolarů. A sousloví Pet Rock dnes označuje buď neuvěřitelný úspěch anebo použito ironicky něco naprosto nepotřebného. U nás je možné takový kámen také koupit, či dokonce adoptovat, a to i s rodným listem zhruba za 150 korun.

Psí sluneční brýle

Pejskům může být zima, teplo a dle některých majitelů by měli také držet krok s módou a co by bylo léto bez slunečních brýlí… Toho přesně využil Roni Di Lullo, když vynalezl a začal prodávat psí sluneční brýle. Ačkoli se to může zdát jako naprostá zbytečnost, obrovské množství majitelů psů chce chránit zrak svých mazlíčků a dopřát jim mimo jiné také možnost být trendy, a tak se z toho nápadu stal skvělý byznys vydělávající miliony.

Foto: Studenta

Pozemky na Měsíci

Je libo pozemek na Venuši, Marsu nebo na Měsíci? Ačkoli je oficiálně nikdo nemůže vlastnit, není to žádný problém. Existuje celá řada firem, které vám je rády za určitý obnos prodají. Dostanete plaketku či certifikát, kde budete uvedeni jako platný majitel. Můžete si zakoupit buď pozemek v luxusnějších čtvrtích (jako například Beverly Hills na Měsíci) za několik desítek tisíc korun, horší a neperspektivní čtvrtě pak vyjdou levněji.

Třpytky

Mladý Australan, Mathew Carpenter nesnáší a miluje třpytky zároveň. Nesnáší, když se na něj vysypou z nějakého přání či pohlednice, protože je pak na sobě nacházíte ještě několik dalších týdnů. A přesně tato myšlenka stála na počátku jeho milionového byznysu. Je to snadné, napadá vás někdo, koho nemáte rádi a rádi byste mu něco provedli? Co takhle mu poslat obálku naplněnou po okraj třpytkami, které se na něj hned po jejím otevření vysypou, a ještě několik týdnů je bude mít doslova všude? Skvělé, že? Hned první den po spuštění přišlo na dva tisíce objednávek a za dva týdny tak tento Australan vydělal přes dva miliony. A to je důvod, proč Mathew třpytky miluje.

Foto: Studenta

1 pixel za dolar, milionů pixelů za milion

To mladý Brit Alex Tew na to šel trochu jinak. Jednoho dne ho zkrátka napadlo něco, co by se dalo skutečně nazvat naprosto hloupým nápadem. Přišel s tím, že si vytvoří na internetu stránku a bude jí prodávat po pixelech. Přidal ke stránce jímavý příběh o tom, že nemá dostatek financí na školné a každý dolar mu pomůže. Stránka byla prodaná do roka a vydělala mu tak milion dolarů. Šikovné, že?

Jak vidíte na těchto neuvěřitelných příbězích, není dobré házet žádný ze svých nápadů do koše, všechno si pamatujte a nebojte se to zkoušet. Pro jistotu bych na takovéto nápady ale nespoléhala a měla u toho ještě i jinou práci, která zajistí alespoň nějaký stabilní příjem. Jen pro jistotu.

Text: Lucie Džurdženiková

Foto: Shutterstock

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější